Berg endelig hjemme igjen

​Stian Emil Berg nærmest vokste opp som basketballspiller i Nadderudhallen. Søndag var han tilbake på hjemmelaget Bærum i den lyseblå drakten og bidro med 18 poeng sterkt til seier 82-69 over Centrum Tigers.

ARILD SANDVEN (tekst) og ERIK BERGLUND (foto)
24.09.2018
- Deilig å være tilbake her, fastslo Stian Emil Berg etter seieren i Nadderudhallen.

Bærum – Centrum Tigers 82-69

Fyllingen – Tromsø Storm 102-87

Ammerud – Frøya 60-90

Gimle – Nidaros Jets 90-57

Fem lag tok full pott i åpningshelgen i BLNO:

Bærum og bergenstrioen Gimle, Frøya og Fyllingen står med to seire på to kamper, mens Kongsberg Miners har én av én etter den hittil største seieren, 104-52 over Ammerud lørdag.

De fem øvrige lagene er inntil videre på null poeng – nå som det ikke lenger deles ut poeng for tapte kamper.

Stian Mjøs satte 28 poeng, Joshua Hart 22 og Stian Emil Berg 18 da Bærum sendte Centrum Tigers hjem med tap.

For Berg var det første hjemmekamp i Nadderudhallen siden finaleserien mot Tromsø Storm i 2011, den han som 20-åring avgjorde med to straffekast til 78-74 seks sekunder før slutt i kamp 5, under enorm pipekonsert i Tromsøhallen.

- Deilig å være tilbake her, fastslo Berg, som hadde Nadderudhallen som hjemmebane også i barndomsklubben EB85.

- Det var også godt å spille så bra i dag etter at vi syntes vi var under pari mot Asker (87-63) lørdag,  la 27-åringen til.

Bærum har fått ny atmosfære og et større publikum etter å ha flyttet tilbake til Nadderud, og igjen var det godt besatte tribuner. Laget kvitterte med en underholdende kamp og en ny seier.

Lagene lå likt etter første periode (19-19), men Bærum dro fra i begynnelsen av den andre etter viktige bidrag fra andre enn poenggarantistene i den nevnte guardtrioen.

Comeback-veteranen Magnus Bakken (37) la 25-21 og Gaute Haugen og Alex Dakin hver sin 3-poenger, før Bakken med en utsøkt pasning serverte Mjøs som senket en ny 3-er: 34-21.

Var 6 poeng bak

Bærum ledet med 19 poeng på det meste (44-25) og med 14 midtveis i tredje periode (58-44), men sin vane tro og som mot Frøya lørdag kom Centrum Tigers sterkt tilbake.

Anført av 19-årige Johan Flaa kom gjestene ned i 6 poeng (65-59), og da Flaa hadde redusert til 68-61, misset Anders Stien hårfint på en 3-poenger som ville sendt Centrum bare 4 poeng bak med fem minutter igjen å spille.

I stedet kontrollerte Bærum anført av Mjøs og Hart inn til seier 82-69.

- Vi snakket om i pausen at Centrum hadde ligget under med 33 mot Frøya og kommet ned i 5, så vi visste de ville komme ut med mer energi og at vi måtte matche det. Det er mye forsvar det står på. Er vi bra der, flyter det i angrep også, sa Stian Emil Berg.

- Vi må bygge videre på det beste fra denne helgen, og være like gode en hel kamp. På vårt beste holder vi høyt nivå, presiserte Centrum-kaptein Magnus Midtvedt.

Gimle på topp

Gimle topper BLNO-tabellen på best score. Etter 98-64 over Tromsø Storm lørdag, ble det 90-57 over et Nidaros Jets uten lagets nye USA-import, Tylor Wimbish.

Eivind Lamo markerte seg for Gimle og var toppscorer med 25 poeng.

Fyllingen vant kontrollert 102-87 over Tromsø Storm, mens Frøya som ventet ikke hadde problemer med å slå Ammerud. Det endte 90-60 til gjestene.

Det første møtet i gruppen med de fem hittil ubeseirede lagene i BLNO er også den første bergensduellen:

Frøya – Gimle i Frøya Arena onsdag 3. oktober.