Bare nesten for Nidaros

​Robert Hubbs underholdt med nye dunker i Kongsbergs møte med Nidaros Jets lørdag, og ble toppscorer med 29 poeng - etter å ha scoret 14 av dem i fjerdeperioden. Bildet er fra torsdagens hjemmekamp mot Bærum.

FOTO: ERIK BERGLUND

ARILD SANDVEN
10.11.2018
- Bare så synd for oss at Hubbs fant flyten i 4. periode, sa Jets-coach Thor Inge Øvermo.

M Nidaros Jets – Kongsberg Miners 90-94

M Gimle – Ammerud 107-84

K Ulriken Eagles – Tromsø Storm Ungdom 110-34

Det endte med Kongsberg-seier, men et entusiastisk hjemmepublikum i Husebyhallen fikk Nidaros Jets spille jevnt med tittelforsvareren og BLNO-favoritten. Jets ledet med 8 poeng i andre periode (38-30), med 5 i den tredje (62-57) og 69-67 før den fjerde begynte.

Da ble det Robert Hubbs-showtime:

Den tidligere Tennessee-stjernen la Kongsbergs 12 første poeng i perioden og totalt 14 av sine 29 de siste ti minuttene. Gjestenes rutine ble avgjørende, og det tapre og hardtarbeidende Nidaros-laget måtte se seg slått 94-90.

- Beste vi har gjort i høst, fastslo Nidaros-coach Thor Inge Øvermo.

- Kampen viser bare hvor gode gutta er når de virkelig er tent og har trua. Nå var intensiteten og tenninga der fra start til slutt. Bare så synd for oss at Hubbs fant flyten i fjerde periode. Christian (Tøfte) storspilte på ham i forsvar, men ble kanskje litt sliten, erkjente Øvermo.

Kongsberg og spesielt formspilleren Matias Save åpnet kampen best: Gjestenes guard fortsatte der han slapp mot Bærum og la to 3-poengere før det var spilt et minutt!

Hos Nidaros var eks-Kongsberg-spiller Mihajlo Krivokapic like heit i åpningen med tre 3-poengere i førsteperioden.

Østbyes 10-0-run!

Hjemmelaget ledet med 8 poeng på 38-30 tidlig i andre periode, men så fulgte 0-13: En straffe fra Chris-Ebou Ndow, to poeng fra Robert Hubbs og en 10-0-run fra Nicolai Østbye!

- Det kan jeg ikke huske å ha hatt før, sa 29-åringen som er Miners-kaptein i Juan Ferrales' skadefravær.

Østbye var også sentral da gjestene satte inn det avgjørende rykket i fjerde periode, med en steal og en påfølgende dunk som ga 84-78, før Matias Save økte til 86-78.

Ledelsen var oppe i 9 poeng (90-81), og det hjalp ikke at Mihajlo Krivokapic, Tylor Wimbish og Mihajlovic igjen senket 3-poengere i sluttminuttene – den siste kom bare 6 sekunder før slutt og fastsatte sluttresultatet til 90-94.

- Nidaros var gode i dag og vi slet defensivt, sa Nico Østbye.

- Vi har som mål ikke å slippe inn så mye, men all ære til Nidaros som tok mange tøffe skudd og spilte bra.

- Tabellen lyver

Thor Inge Øvermo var spesielt godt fornøyd med at Nidaros Jets kom tilbake i kampen, flere ganger.

- Det har vi slitt med å klare før, men gutta har jobbet mye med det og sjøltilliten er i orden, understreker Øvermo.

- Tabellen lyver, vi er et bedre lag enn 1-9 tilsier. Og dette var en stor kamp av oss, Husebyhallen var nesten fullsatt og publikum veldig entusiastiske i en kamp som levde helt til siste slutt, la coachen til.

Poengscorere i Nidaros – Kongsberg:

Nidaros Jets: Tylor Wimbish 21, Mihajlo Krivokapic 19, Jakob Baiden 18, Stefan Zivkovic 8, Christian Tøfte 6, Jørgen Kjesbu 6, Alexander Fredheim 6, Brage Sørensen 4, Vuk Krivokapic 2.

Kongsberg Miners: Robert Hubbs III 29, Matias Save 18, Nicolai Østbye 17, Petar Kutlesic 16, Chris-Ebou Ndow 10, Aly Hudgins 4.

Ammerud-importer debuterte

Austin Mofunanya (24) og Nikola Kuga (32) fikk sin BLNO-debut for Ammerud mot Gimle, og viste at de vil bli fine forsterkninger for laget fra Oslo Øst.

Nigeriansk-amerikanske og 198 cm høye Mofunanya ble toppscorer med 22 poeng. 2 meter høye Kuga, født i Bosnia-Hercegovina og en basketglobetrotter som har spilt profesjonelt på fem kontinenter, bidro med 14 poeng og satte to 3-poengere.

Det var ikke nok til å gjøre oppgjøret mot serieleder Gimle spennende. Hjemmelaget opparbeidet seg raskt en klar ledelse, var foran med 57-37 ved halvtid og vant til slutt 107-84.

Poengscorere i Gimle – Ammerud:

Gimle: Sigurd Lorange 30, Tony Tolovae 25, Milovan Savic 17, Jørgen Odfjell 13, Eivind Lamo 10, Gard Beinnes 8, Steinar Rakneberg 4.

Ammerud: Austin Mofunanya 22, Samuel Amed Diomande 19, Nikola Kuga 14, Kevin Austria 11, Andreas Isaksen 8, Orji Okoroafor 7, Sikander Farooq 3.

Tresifret for Ulriken

Ulriken Eagles ble som ventet for gode for Tromsø Storm Ungdom, som ble slått 110-34 i Haukelandshallen. Det sto 61-14 ved halvtid.

Anna Hammer la fire 3-poengere og 24 poeng i de to første periodene, men både hun og de øvrige «veteranene» i laget spilte lite i de to siste – der spesielt Hanne Nybø (16) fikk vist seg frem og endte på 23 poeng.

Poengscorere i Ulriken – Tromsø:

Ulriken Eagles: Anna Hammer 24, Hanne Nybø 23, Karyn Sanford 13, Fatima Mohammad 10, Vilde Tveito 9, Helene Kongestøl 8, Synne Jacobsen 7, Sunniva Sørbye 4, Maria Hallingstad 4, Victoria Barkovskij-Jacobsen 4, Zoja Seim 4.

Tromsø Storm Ungdom: Emma Liva Vendelbo 11, Emma Perry 9, Ann Kristin Voldnes 5, Ester Feidal 4, Isabel Anne Iversen 3, Hannah Ørjansdatter Wasmuth 2.