BLNO: Semifinaleoppsettet er klart

Sindre Nordeide og Mads Totland
19.03.2017
Det skulle bli med to oppgjør i alle de fire kvartfinalene og oppsettet for semifinalene er klart. Lars Espe imponerer med en triple-double før oppgjørene mot Bærum.

Kongsberg Miners – Tromsø Storm 74 – 57

Kongsberg fikk bra motstand i den første kampen mot Tromsø, men klarte å dra med seg hjem seier på bortebane. I det andre oppgjøret skulle de spille for et ekstatisk hjemmepublikum. Og de skuffet ikke fra start heller. En utrolig bra start fra seriemestrene, førte dem opp 11-0 allerede etter tre minutter og det virket som om Storm ikke hang med. Men gjestene fikk hentet seg til dels inn igjen resten av perioden, men kunne ikke gjøre noe med Miners som ledet 19-9 til første pause.

I andre periode ble det som i første, hvor hjemmelaget dominerte det meste av spillet. Storm fikk ikke satt skuddene sine og Kongsberg dro ytterligere fra. På 48-25 til pause halvveis, kunne man se at det ikke var håp for de unge mennene fra Tromsø. Kongsberg kontrollerte kampen inn til en 74-57 seier og tok seg med det videre til semifinalene.

Juan Ferrales ble toppscorer for Miners med 23 poeng, men Hani Issalhi noterte seg for 19 for Storm

Frøya Basket – Centrum Tigers 73 – 75

Frøya ble virkelig tatt på sengen i det første oppgjøret i Vulkanhallen, hvor de virkelig slet med få i gang spillet. Nå var det hjemmearena, men fra start så det ikke ut til at de hadde lært så mye av sine feil fra første kamp, hvor Tigers gikk opp til en 6-14 ledelse etter fire minutter. Frøya fikk hentet seg inn i kampen igjen, men Centrum ledet 12-20 til første pause.

I andre periode var det et helt annet Frøya lag som entret banen. De startet opphentingen tidlig og etter fem minutter, tok de ledelsen 31-29. Lagene fulgte hverandre tett herfra, hvor de hele tiden delte på å være opp. Med 20 sekunder igjen av siste periode, sendte Ali Ouakkaha Frøya i ledelsen 73-72 med et layup. Men det varte ikke lenge, for rett før sluttsignalet gikk, satt Torgrim Sommerfeldt en trepoenger til 73-75. Frøya tok time-out, men rakk ikke å svare og måtte se at sesongen var over.

Aksel Bolin ble toppscorer for Centrum og i kampen, med 22 poeng. Edmunds Gabrans noterte seg for 18 poeng for Frøya.

Bærum Basket – Nidaros Jets 102 – 94

Bærum hadde et imponerende overtak på Jets i det første oppgjøret mellom lagene. Slik begynte også denne kampen. Bærum gikk tidlig opp i en komfortabel ledelse, hvor det så meget mørkt ut for gjestene. Men med et intenst press, jobbet de seg sakte men sikkert tilbake. Første periode ble en maktdemonstrasjon hjemmelaget, mens i andre var det likt mellom lagene og Jets ante muligheten for å presse frem en tredje kamp mellom lagene. Enda mer spennende skulle det bli når Nidaros vant den nest siste periode 25-33, til 78-73 før siste periode. Men det skulle ikke mange minutter til for å se hvem som ville vinne dette oppgjøret. Etter at Stian Mjøs satt en tidlig trepoenger, så det ut til at luften gikk ut av gjestene fra Trondheim. Bærum kunne hente inn den andre seieren i sluttspillet, 102-94.

Tre spillere på Bærum noterte seg for mer enn tjue poeng, mest av alle, JD Weatherspoon med 29 og 14 returer. Hos Jets var det Khalil McDonald som var best, med 24 poeng.

Gimle Basket – Asker Aliens 90 – 61

Gimle hadde en meget imponerende kamp i det første oppgjøret mellom lagene, hvor de feide Asker av banen. Asker har vært meget gode i perioder av sesongen, men slet litt mot slutten. I Gimlehallen var det duket for det andre oppgjøret og det så tidlig ut som at gjestene hadde lært fra den første kampen. 0-7 etter tre minutter til full optimisme fra bortebenken. Men Gimle svarte og fikk hentet inn forspranget når det gjensto rett over minuttet på klokken av første periode. Den ledelsen beholdt de helt til pause.

Men så var det Gimle-show. Avslutningen på første periode så ut å ha satt fyr på hjemmelaget, som igjen kjørte over et Asker-lag uten deres toppspiller, Loo Djo Yele. En imponerende periode, satt Gimle opp 51-29. Asker maktet aldri å komme tilbake fra dette og Gimle kunne lekent ta seg videre til semifinale mot Bærum.

Nicholas Ryan Victor noterte seg for 28 poeng, men lagkamerat Lars Espe imponerte med en triple-double, 11 poeng, ti assist og ti returer. Sigurtor Ingi Sigurtorsson noterte seg for 19 poeng for Asker.

Slik ser nå semifinaleoppsettet for BLNO ut:

Semifinale 1: Kongsberg Miners - Centrum Tigers

Kamp 1: Onsdag 22. mars kl. 1900 Kongsberghallen

Kamp 2: Lørdag 25. mars kl. 1600 Vulkanhallen

Kamp 3: Tirsdag 28. mars kl. 1900 Kongsberghallen (eventuelt)

Semifinale 2: Bærum-Gimle

Kamp 1: Tirsdag 21. mars kl. 1900 Gimlehallen

Kamp 2: Lørdag 25. mars kl. 1900 Nadderudhallen

Kamp 3: Søndag 26. mars kl. 1700 Rykkinnhallen (eventuelt)