Bærum tilbake på vinnersporet

​Joshua Hart skyter over Sander Aslesen og setter to av sine 21 poeng mot Centrum Tigers.

ARILD SANDVEN (tekst og foto)
12.11.2018
Med 15-2 på de fire første minuttene etter pause sa Bærum takk for følget mot Centrum.

Bærum – Centrum Tigers 92-75

Frøya – Ammerud 99-78

Tromsø Storm – Asker Aliens 69-63

Med en åpenbart svakere motstander og tilbake på hjemmeparketten i Nadderudhallen var Bærum et ganske annet lag enn i den begredelige bortekampen mot Kongsberg Miners (67-90) torsdag, da svært lite stemte for Stian Mjøs & co.

Centrum Tigers holdt brukbart følge til halvtidspausen (46-36), men ble utklasset 15-2 i de første fire minuttene av tredjeperioden – og så var det i praksis game over.

Joshua Hart fikk sin åttende 20-poengskamp for sesongen etter sterke driver, Stian Mjøs underholdt med tunnel- og slalåmdriblinger og assists og Stian Emil Berg utfordret som alltid mye én mot én og imponerte med utsøkte driver og scoringer.

Gaute Haugen slo til med to viktige 3-poengere da Bærum skaffet seg et forsprang mot slutten av andreperioden.

Nytt 3-poengsshow fra Dakin

Men dagens mann var utvilsomt Alex Dakin, som senket sju 3-poengere – prikket dem inn fra alle kanter og misset bare to etter det vi kunne registrere. På kort tid er 25-åringen blitt en av ligaens stødigste 3-poengsskyttere, i forrige hjemmekamp mot Tromsø traff han seks av sju.

- Vi hadde en god trening fredag og greide å bevege ballen mye bedre rundt i dag. Så er det jo digg å spille hjemme, men det skal ikke ha så mye å si, mente Dakin, som var 0 av 3 på 3-poengere og måtte nøye seg med 4 poeng i Kongsberghallen torsdag.

Mot Centrum måtte den 197 cm høye forwarden ut for å få plastret et kutt over øyet, men kom tilbake i kampen og skjøt bare enda bedre.

Samtidig savner Bærum sårt klassespillere inside, men til uka er amerikanske Mike Zeno (1,98) fra University of New Orleans på plass som en antatt viktig forsterkning til del to av sesongen.

Poengscorere i Bærum – Centrum:

Bærum: Alex Dakin 25, Joshua Hart 21, Stian Emil Berg 17, Stian Mjøs 15, Gaute Haugen 10, Thomas Solem 4.

Centrum Tigers: Anders Stien 21, Magnus Midtvedt 17, Miilah Kombat 14, Øivind Lundestad 12, Mats Selboe 6, Sindre L. Jensen 2, Rasmus Linnestad 2, Nick Kervens 1.

Frøya-knockout i 3. periode

Ammerud ga Frøya tøff match til halvtid (42-39) i Frøya Arena, men hjemmelaget slo seg løs med 38-20 i tredjeperioden og var oppe i 26 poengs ledelse (80-54) i slutten av perioden, før det til slutt endte 99-78.

Verdt å merke seg var Frøyas sterke 3-poengsstatistikk: 10 av 19 (53 prosent) og 17 treff på 17 straffer – hvorav 11/11 fra Junior Lomomba!

Hjemmelaget dominerte også på returene (40-32), med sterke kamper fra Austin Williams (14 poeng og 15 returer) og Marcus Larsson (17 poeng og 13 returer).

Hos Ammerud har spesielt Austin Mofunanya presentert seg som en solid tilvekst denne helgen: Mot Frøya leverte han 19 poeng og plukket ned 9 returer.

Poengscorere i Frøya – Ammerud:

Frøya: Junior Lomomba 21, Ognjen Nisavic 18, Marcus Larsson 17, Nikola Vasojevic 14, Austin Williams 14, Odd-Olav Aga 8, Nicholas Phillip 4, Håkon Heradstveit 3.

Ammerud: Samuel Amed Diomande 24, Plaisir Nzitani Mukoko 23, Austin Mofunanya 19, Orji Okoroafor 6, Andreas Isaksen 3, Nikola Kuga 3.

Asker presset Tromsø

Asker Aliens ledet bare én gang (12-10), men kjempet likevel med Tromsø Storm om seieren helt til de aller siste sekundene av kampen.

Med 26 sekunder igjen på tavla reduserte Stian Klokkeråsen til 65-62, ble feilet og scoret på bonusstraffen: 65-63 og nervene i høyspenn hos hjemmepublikum.

Men 24-årige Marcus Wynn beholdt roen da han ble sendt til straffelinja to ganger: Tromsø-gutten satte fire av fire straffer og sørget for seier 69-63, mens Asker misbrukte sine muligheter i sluttsekundene.

Poengscorere i Tromsø – Asker:

Tromsø Storm: Johannes Lange 13, Anders Solem 13, Jamelle Davis 11, Cam Gregory 9, Aron Nielsen Finstad 8, Henrik Lange 6, Marcus Wynn 4, Audun Bangsund 3, Simen Samuelsen 2.

Asker Aliens: Per Ingar Berthelsen 12, Mikkel Aarnes 9, Audrius Cesonis 8, Ulrik Stranger-Johannessen 8, Harda Farhad Karim 8, Jørgen Onarheim 7, Ludvig Bergh 4, Paulius Grebliunas 4, Stian Klokkeråsen 3.