Bærum: - Blir dramatisk bedre

​Stian Mjøs slapp ikke til som han pleier og måtte nøye seg med 11 poeng mot Kongsberg. Matias Save (til venstre) og Chris-Ebou Ndow førte an for hjemmelaget da Mjøs, coach Mathias Eckhoff og Bærum ble slått 90-67.

ARILD SANDVEN (tekst) og ERIK BERGLUND (foto)
08.11.2018
Bærum ble utspilt og utklasset i Kongsberghallen, men har flere forsterkninger på gang.

Kongsberg Miners – Bærum 90-67

Et hjemmelag med både Juan Ferrales og Aly Hudgins på skadelista nærmest lekte seg gjennom 4 x 10 minutter mot et halvhjertet og skuffende Bærum-lag, som ble utklasset 36-18 i tredjeperioden – der Miners vant de fem første minuttene 19-1!

Ikke minst ble det en ny opptur for Kongsbergs egen Matias Save, som boltrer seg med mer spilletid og ble toppscorer med 29 poeng – etter å ha prikket inn sju 3-poengsskudd!

Men de drøyt 500 tilskuere fikk også se steals og 3-poengere (4 stk) fra Chris-Ebou Ndow, saftige dunker fra Robert Hubbs og mye fint angrepsspill fra hjemmelaget.

Seieren sendte Kongsberg opp i 8-1 i seire-tap og plassen bak Gimle (10-0) på BLNO-tabellen. De to topplagene møtes lørdag 17. i Kongsberghallen.

Amerikaner snart på plass

Bærum er 6-4 etter 10 kamper, men coach Mathias Eckhoff uansett ikke altfor bekymret. Lagene hans blir alltid bedre i andre seriehalvdel – og akkurat som i fjor, får Bærum inn forsterkninger utover i sesongen:

* Torgrim Sommerfeldt er klar, men sliter med en ryggskade og comebacket må vente noen uker.

* Mike Zeno, 198 cm høy forward fra University of New Orleans, kommer 14. november – og blir en solid tilvekst i del to av sesongen.

* Ytterligere én eller to forsterkninger er meldt.

- Vi hadde aldri flyt, og det er selvfølgelig mye Kongsbergs fortjeneste også. Men vi er ikke noen gang påskrudd og har ingen intensitet i forsvar. Man vil alltid få noen sånne kamper, men det er et resultat av at vi har vært få på treninger på grunn av skader og annet, og alt vi gjør er dårlig forankret, sa Eckhoff etter tapet i Kongsberghallen.

- Men vi får et helt annet lag og blir dramatisk bedre etter jul. Et lag ingen vil ha lyst til å møte i sluttspillet. De manglet to spillere i dag i Ferrales og Aly, men vi mangler de spillerne som vil nulle ut forskjellen, fastslo Bærum-coachen.

Har grepet sjansen

Matias Save hadde henholdsvis 4, 7, 5 og 1 minutt i de fire kampene før pointguard og lagkaptein Juan Ferrales ble skadet, og forward Aly Hudgins også var på skadelista, men har grepet muligheten han har fått.

Mot Ammerud satte han 25 poeng, mot Frøya 11 og mot Bærum torsdag 29 poeng – etter å ha truffet 7 av sine 10 3-poengere.

- Jeg føler jeg er kommet inn i en god rytme, sier 22-åringen, som åpnet kampen mot Bærum med de to scoringene som ga 5-0-ledelse – og som satte en ny 3-poenger rett etter halvtidspausen da Bærum var kommet innpå til 41-36 og øynet sjansen.

- Da vi fikk skadene tenkte jeg først og fremst at det var kjipt, men samtidig ga det muligheten for oss andre til å gi alt og steppe opp, forteller han.

- Blir ikke lett å sette ut

Save hadde 12 minutter i snitt i spilletid forrige sesong og slapp nesten ikke til i finalekampene da Kongsberg vant NM-gullet. Året før spilte han 18 minutter per kamp, og satte sin foreløpige scoringsrekord: 36 poeng mot Frøya 22. oktober 2016, etter 9/10 på 3-poengere!

Nå håper Kongsberg-gutten på mer spilletid også når Ferrales og Hudgins er tilbake.

- Ja, jeg håper jo det. Men det gjelder å være bra på trening og ikke droppe ned selv om jeg får færre minutter på banen, presiserer han.

- Matias blir ikke lett å sette ut nå, innrømmer Miners-trener Lars Gunnar Sønsteby.

- Han har virkelig grepet sjansen, tar de rette skuddene og spiller smart. Alle på Kongsberg vet hvilke ferdigheter han besitter, og han har kanskje heller ikke fått den tilliten han fortjener, sier Sønsteby.

Poengscorere i Kongsberg – Bærum:

Kongsberg Miners: Matias Save 29, Chris-Ebou Ndow 22, Robert Hubbs III 19, Petar Kutlesic 10, Nicolai Østbye 6, Max Richardson 4.

Bærum: Joshua Hart 20, Stian Emil Berg 18, Stian Mjøs 11, Jens Grøsland 7, Alex Dakin 4, Benjamin Alknes Cox 3, Gaute Haugen 2, Carl Kevin Brunæs 2.