Asker sjanseløse: - Var ikke "på"

​Austin Williams ruvet mot Asker Aliens lørdag, med 20 poeng og 12 returer. Her høyt oppe i lagenes første møte i Leikvollhallen, med Ulrik Stranger-Johannessen i forsvar.

FOTO: ERIK BERGLUND

ARILD SANDVEN
24.11.2018
Frøya kjørte over Asker fra start og hadde avgjort kampen etter første periode.

Frøya – Asker Aliens 99-76

Det var klasseforskjell i Frøya Arena da Austin Williams og Ognjen Nisavic satte i gang hjemmelagets show fra start:

9-0 etter 1:45, 23-4, 30-10 etter førsteperioden – og videre til 44-10 tidlig i den andre, med en 14-0-run. På det meste var Frøya foran med 35 (69-34), men mot slutten fikk Asker pynte på resultatet, riktignok etter at bergenslagets startere hadde fått hvile. Nisavic spilte bare 16 minutter i kampen.

- Vi var helt tydelig ikke «på» da kampen startet, erkjente Asker-trener Tommy Gundersen.

Han og laget jublet for første BLNO-seier da Nidaros Jets ble slått 97-91 forrige lørdag, men nå var motstanden en helt annen. Dessuten var Asker svekket ved at lagets beste rebounder Jørgen Onarheim var ute med omgangssyke. 19-åringen er dermed heller ikke med i søndagens kamp mot Fyllingens robuste forwarder.

Frøya dominerte på returene (51-35) og hadde 66-26 i poeng i 3-sekundersfeltet.

- Det gjorde nok en forskjell at Jørgen ikke kunne være med, men det er ingen grunn til at vi skal bli blåst med 20 poeng i en periode likevel. Det raknet også for oss offensivt, fastslo coach Tommy.

Scotty Hendricks som herjet med 41 poeng og åtte 3-poengere mot Nidaros, ble holdt til 18 mot Frøya etter 4/11 på 3-erne.

Austin Williams var banens gigant med 20 poeng, 12 returer og 3 blokker på sine 25 minutter.

Poengscorere i Frøya – Asker:

Frøya: Austin Williams 20, Arne Ingebrigtsen 16, Marcus Larsson 13, Junior Lomomba 13, Ognjen Nisavic 13, Nikola Vasojevic 13, Nicholas Phillip 6, Alain Nzeyimana 5.

Asker Aliens: Scotty Hendricks 18, Ulrik Stranger-Johannessen 17, Ludvig Bergh 14, Per Ingar Berthelsen 8, Audrius Cesonis 6, Paulius Grebliunas 4, Stian Klokkeråsen 4, Mikkel Aarnes 3, Alvis Eglitis 2.