Asker koblet grepet om 4.- plassen

​Ingrid Selvik river og sliter i ballen i duell med Severine Uggen. Asker-kapteinen er ligaens beste returtaker og var igjen tøffest og mest effektiv under kurvene. De øvrige Sandvika-spillerne på bildet er Maria Thoresen Myklebust (til venstre) og Tiril Hjelde.

ARILD SANDVEN (tekst) og MARIANNE MAJA STENERUD (foto)
21.01.2019
- For en gangs skyld klarte vi å holde hodet kaldt i sluttminuttene, sa Ingrid Selvik.

Asker Aliens – Sandvika 48-42

Ullern – Bergen Elite 55-46

Gimle – Tromsø Storm Ungdom 101-27

Etter å ha slått Sandvika for tredje gang denne sesongen tok Asker-jentene et langt steg mot topp-4 i ligaen, og kan se oppover på tabellen der Ulriken Eagles kun er én seier foran.

Samtidig viste Asker styrke ved å vinne uten sin toppscorer Julie Wilborn.

Den 19-årige forwarden møtte til tjeneste hos militærpolitiet på Sessvollmoen torsdag og hadde håpet på fri til å kunne spille mot Sandvika. Men Julie som har 18,4 poeng i snitt per kamp og som har scoret over halvparten av lagets poeng i flere kamper, ble opptatt med tester og måtte bli i leiren.

- Vi var litt «shaky» i begynnelsen da vi hørte at Julie ikke kunne spille. Men vi var enige om at hele laget måtte steppe opp, ta på seg ansvar og jobbe hardt, fortalte lagkaptein Ingrid Selvik.

Det lyktes Asker godt med. I en poengfattig kamp der begge lag var best i forsvar og strevde med bomskudd og turnovers, var det mer vinnervilje og «trøkk» i hjemmelaget.

Sandvika ledet 29-23 rett etter pause og 38-37 da Maria Thoresen Myklebust scoret like før slutt i tredjeperioden, men Ingvild Jørstad sendte de gulkledde foran for godt.

Men spenningen holdt seg til siste minutt. Severine Uggen reduserte til 45-42 og Sandvika kunne utlignet, men Makala Ropers 3-poengsforsøk ble hårfin bom – og i stedet la 17-årige Kari Kyrkjebø 3-poengeren som ga Asker 48-42 og avgjorde kampen.

- For en gangs skyld klarte vi å holde hodet kaldt i sluttminuttene i en jevn kamp. Altfor mange thrillerkamper har gått i vår disfavør, fastslo Ingrid Selvik.

Lagkapteinen bidro med 13 poeng, men fremfor alt et ti-talls returer, og igjen flere viktige offensive.

Andrine Bergseth la tre 3-poengere og utfordret med driver, mens Ingvild Jørstad kom fra benken og scoret da Asker trengte poeng.

Hjemmelaget gjorde også en god forsvarsjobb mot Sandvikas scorere og spesielt mot Makala Roper, som ble dekket av Elin K. Gulbrandsen.

- Vi har slitt litt med hjelpeside og vet at Sandvika er et drive-lag, så vi var veldig oppmerksomme der. Og så var det kjempegodt forsvar av Elin hele kampen gjennom, presiserer Ingrid Selvik.

- Men vi har vært et opp-og-ned-lag hele sesongen og må jobbe med å bli mer stabile. Og vi håper og tror at Julie blir med oss i resten av kampene.

Laveste score

Mens Asker scoret bare 2 poeng i andre periode (2-10), måtte Sandvika nøye seg med 4 i den fjerde og avgjørende (4-9). 42 poeng er dessuten laveste score hittil i BLNO for nykommerne, som hadde 43 i seriestarten mot Asker i Leikvollhallen (43-60) og ellers bare har vært under 50 poeng én gang, mot Gimle (49-78).

- Defensivt gjør vi en grei jobb og holder Asker under 50. Men det skal være komplett umulig å vinne basketballkamper med den treffprosenten vi har i dag, konkluderte Sandvika-trener Ola Gravem Knutsen.

- Vi får massevis av åpne skudd, men mange av dem er ikke i nærheten av å treffe. Og i en avgjørende fase der kampen vipper, har vi fullt av turnovers. Vi skulle angripe mer og ta ballen til kurven, for å dra feil og få straffer, men endte med å stå og skyte og bomme, sa Sandvika-coachen oppgitt.

- Flere av spillerne har vært syke og vi har vært nede i seks-sju på trening. Og i dag var vi ute av rytme i mye av det vi gjør og manglet energi, erkjente Knutsen.

Poengscorere i Asker – Sandvika:

Asker Aliens: Andrine Bergseth 13, Ingrid Selvik 13, Kari Kyrkjebø 9, Ingvild Jørstad 6, Elin K. Gulbrandsen 5, Karianne Øysted Sørbye 2.

Sandvika: Makala Roper 14, Severine Uggen 14, Maria Thoresen Myklebust 10, Tiril Hjelde 2, Pernille Mellem 2.

Ullern måtte slite

Ullern åpnet med 6-0 og tok sin 15. strake seier i BLNO-sesongen, men slet med å riste av seg Bergen Elite.

Gjestene var bare ett poeng bak (31-30) mot slutten av andre periode og 3 poeng bak (40-37) midtveis i den tredje, men scoringer fra Marte Moe, Anniken Eika Frey og Tori Solberg Halvorsen ga Ullern det avgjørende forspranget.

Poengscorere i Ullern – Bergen Elite:

Ullern: Tori Solberg Halvorsen 20, Mia Henriksen 14, Marte Mediås Moe 10, Anniken Eika Frey 9, Olivia Priestley 2.

Bergen Elite: Sofie Blydt Paulsen 14, Tuva Andersen 11, Kristin Skåtun Hannestad 8, Ulrikke Hoff 5, Emma Tallaksen 5, Susanne Blydt Paulsen 2, Ingrid Skåtun Hannestad 1.

Gimle nådde 100

Ulriken Eagles utklasset Tromsø Storm Ungdom 100-16 lørdag, og Gimle kom også opp i tresifret score mot Tromsø-jentene. I fire nesten identiske perioder vant hjemmelaget 25-7, 23-6, 25-8 og 28-6, til seier 101-27.

Verdt å merke seg: Angela Escobar Alvarez i comeback for hjemmelaget med 4 poeng, dessuten 16-årige Maria Haukenes med 8 poeng etter to 3-poengere.

Poengscorere i Gimle – Tromsø:

Gimle: Sigrid Hardie 21, Andrea Bolstad Raa 20, Josefin Winther 12, Ingeborg Nævdal Gundersen 10, Maria Haukenes 8, Ingeborg Gjengstø 7, Maren Mildestvedt 7, Jennifer Winther 6, Julie Winther 6, Angela Escobar Alvarez 4.

Tromsø Storm Ungdom: Emma Perry 6, Emma Liva Vendelbo 6, Nora Kristine Karlsen 5, Ingrid Elise Karlsen 4, Isabel Anne Iversen 2, Marit Paulsen 2, Ann Kristin Voldnes 2.