Andre seier for ungt Ulriken

Fatima Mohammad er én av seks spillere fra Ulrikens J03-gruppe i BLNO-laget, og fyller 16 år i desember. Mot Høybråten lørdag noterte hun seg for 8 poeng, 5 assists, 2 steals – og ikke en eneste turnover. Her i en drive mot hjemmelagets ledende guard, Flaka Kelmendi.

ARILD SANDVEN (tekst og foto)
13.10.2019
Uten fire nøkkelspillere har Ulriken tatt klare seire mot Asker Aliens og Høybråten.

Høybråten – Ulriken Eagles 51-67

Asker Aliens – Bergen Elite 91-70

I hjemmekampen mot Asker Aliens forrige helg suste Ulriken ut med 19-3 og kontrollerte til slutt inn til seier 76-62. Mot Høybråten i Furuset idrettshall i går kom seier nummer to, etter at gjestene hadde gått ut med 12-4 og holdt seg foran i poengprotokollen resten av kampen.

Høybråten var 4 poeng bak på det nærmeste (23-27) etter en 2+1-situasjon signert Flaka Kelmendi, men Celine Klett og Nora Hisdal ga Ulriken ro igjen med to scoringer. Sånn ble det hver gang hjemmelaget hentet seg innpå og øynet muligheten: UIriken svarte. Til slutt stakk gjestene, med 16 poengs ledelse på 58-42 tidlig i fjerde periode etter en scoring av Sunniva Sørbye.

Så endte det med 16, seieren ble 67-51.

 

Viktig kvartett ute

Som mot Asker manglet Ulriken fire sentrale spillere: Stine og Maren Austgulen, Hanne Nybø og Synne Jacobsen. Coach DuRell Sanford hadde igjen et lag bestående av Vilde Tveito (24) som kaptein og klart eldste spiller, mens alle de åtte øvrige er 15 til 18 år – med trioen Karyn Sanford, Fatima Mohammad og Celine Klett som yngst på 15 år. De to førstnevnte fyller 16 i desember, Celine Klett er 2004-årgang.

- Maren har kneet sitt og Stine skulderskaden fra Irland-kampen, men begge trener med laget. Forhåpentligvis har vi begge med igjen ganske snart, men vi skal gi dem tid til å være 100 prosent klare når de kommer tilbake. Det er en lang sesong og ikke noe poeng i å kaste dem innpå nå, sier DuRell Sanford.

- Hanne har beinhinnebetennelse og trener et par ganger i uka med laget, men det er usikkert når hun er tilbake. Synne har vært på en ferie til Spania som har vært planlagt i lang tid, og er snart med igjen, forsikrer coachen.

 

Møter Ullern søndag

I mellomtiden får Ulriken vist sin dybde i stallen – og gitt flere av de unge verdifull matching i ligaen.

Ulriken-jentene får trolig langt tøffere motstand søndag mot Ullern i kampen som nå er flyttet til Persbråten videregående skole.

- Ullern har en miks med veteraner og noen unge spillere, så vi får se hva de kommer med. Og man vet aldri hva man skal forvente av et så ungt lag som det vi har. Vi tok den samme spillergruppa til Danmark nylig, der fikk de tøffe kamper og tapte. Men disse jentene har rutine fra internasjonale kamper, vet hvordan de skal spille og er ikke redde for nivået og motstanderne, understreker Sanford.

 

Seks 3-poengsskyttere

Sigrid Male Davidsen og Flaka Kelmendi sto for 24 av Høybråtens 27 poeng fram til pause (27-34), men slapp ikke like mye til i de to siste periodene.

Davidsen endte likevel på 17 poeng og 15 returer pluss 4 assists, mens Kelmendi var én retur unna en ny double-double med sine 14 poeng og 9 returer.

Ariana Sefaj kom også sterkt utover i kampen og noterte seg for 9 poeng og 7 returer.

Høybråten hadde også klart godkjente 6 av 16 (37 prosent) på 3-poengere, etter at seks forskjellige spillere traff hver sin 3-er.

Ulriken-jentene fikk periodevis god effekt av sitt press og fikk totalt 10 steals. De vant returstatistikken 51-50, til tross for Sigrid Male Davidsens 15 returer – med Vilde Tveito og Sunniva Sørbye på 9 hver.

Gjestene vant etter hvert komfortabelt uten å treffe spesielt godt. 4 av 16 på 3-poengere er uvant svakt fra dette laget, og Karyn Sanford hadde 3 av 7.

Karyn Sanford var igjen toppscorer, denne gang med 16 poeng. Pointguarden hadde i tillegg 7 returer, 4 assists og 4 steals.

 

Poengscorere:

Høybråten: Sigrid Male Davidsen 17, Flaka Kelmendi 14, Ariana Sefaj 9, Adrianna Live Berg 5, Ariam Germeskel 3, Tine Martinsen 3.

Ulriken Eagles: Karyn Sanford 16, Vilde Tveito 12, Kari Kyrkjebø 10, Celine Klett 8, Fatima Mohammad 8, Nora Anie Hisdal 6, Sunniva Sørbye 5, Maria Hallingstad 2.

 

Asker-jentene scoret 91

I Leikvollhallen scoret Asker Aliens og Bergen Elite til sammen 161 poeng i kampen hjemmelaget vant 91-70.

91 poeng er det nest meste Asker-jentene har scoret siden klubben var tilbake i ligaen i 2012/13-sesongen, og det meste siden 93-48 over Tromsø Storm Ungdom i februar 2018.

Hjemmelaget imponerte med å treffe 41 prosent på 3-poengere: 12 av 29, med Julie Skorpen i storslag med 7 av 13. Pointguarden som er tilbake etter et år i militæret ble toppscorer med 24 poeng, mens Ingrid Selvik hadde 15 poeng og 21 returer – hvorav 11 offensive!

- Bergen Elite er jo ikke så store og høye, så vi skulle gå inside mest mulig og jobbe på returer, og samtidig sørge for at de ikke fikk skyte så mye, forteller Asker-coach Jan Henrik Nyegaarden.

Laget hans scoret både inside og med god skyting utenfra, i tillegg til Julie Skorpen traff Hedwig Follestad Johansen også godt, med tre av sine fem første 3-poengere.

 

Hardie tilbake

Bergen Elite hadde Sigrid Hardie tilbake på laget for første gang på tre sesonger. Guarden som ble MVP for Gimle i NM-finalen mot Sandvika endte på 20 poeng, det samme som Tuva Andersen.

Hardie skjøt 3/9 på 3-poengere, Andersen 1/7 og laget 8/26 (30 prosent), og viser stort offensivt potensial når de likevel scorer 70 poeng.

Sofie Paulsen som er i militæret var også tilbake, mens laget må vente noen uker til på at 180 cm høye Rikke Sjumarken (tidligere Ytrebygda) skal bli klar. Bergen Elite har flere raske og skuddsterke guarder, men ingen store spillere inside. Det kan bety trøbbel mot Bærum og 187 cm høye Julie McCarthy i Nadderudhallen søndag.

 

Poengscorere:

Asker Aliens: Julie Skorpen 24, Ingrid Selvik 15, Hedwig Follestad Johansen 13, Ingvild Jørstad 10, Julie Wilborn 10, Alva Julsrud 9, Kristine Lindholm 7, Eira Stirling 3.

Bergen Elite: Tuva Andersen 20, Sigrid Hardie 20, Sofie Paulsen 11, Kristin Skåtun Hannestad 8, Ulrikke Galtung Døsvig Hoff 6, Mia Andersen 3, Susanne Paulsen 2.