50 mil til kamp

Erika Lundin
27.09.2018
Sverresborg Hoops fra Region Midt med i seriespill i Region Øst J16.

Sverresborg Hoops har 32mil til nærmeste lag der de kan møte jenter i kamp. Östersund i Sverige er den nemlig den nærmeste basketballklubben som har jentelag i seriespill. Jentene møter derfor gutter i serien til vanlig i Trondheim men har det siste året fått lov til å spille kamper i Region Øst sitt seriespill. Det blir lange reiser og mange kamper på en helg for at disse jentene skal få møte andre jenter i kamp. Men for en reise og opplevelse dette blir. En hel helg sammen med venninner, overnatting, frokost, lunsj og middag sammen. De får gleden av å dele mange minner både på og utenfor banen.

 

Erika Lundin, Kommunikasjons- og utviklingsansvarlig i Region Øst ønsker jentene lykke til og husker tilbake fra sin egen tid som ungdomsspiller da de reiste langt for å spille kamper i Sverige:

 -Jeg har selv opplevd å reise langt når jeg spilte basketball i Sverige. Jeg er fra Umeå i Nord Sverige og nærmeste basketklubb for oss etter at vi fylte 12 år var Luleå, 30 mil unna. Vi spilte i flere serier og hadde kamper omtrent hver helg. Lørdag morgen kl.06.00 gikk bussen. Vi var framme ved 09.30 og kampen startet ved 10 eller 11. Så hadde vi som regel 2 kamper lørdag før vi kjørte videre til Övertorneå eller Kalix (15-20mil til nordover) der vi hadde 1-2 kamper på søndagen. Vi overnattet alltid på skoler og stoppet på samme sted i Piteå for å spise middag. Vi var hjemme ved 21-22 tiden på søndag.

- Mange syns det høres drøyt ut, men jeg har kun gode minner fra denne tiden. En hel helg fylt med basketballkamper og moro sammen med venninner. Vi spiste sammen på en tjukkas mens vi så de andre lagene fra Umeå spille kamper. Vi hadde det moro sammen utenfor basketbanen også; kortspill, leker og noen rampestreker har vi vært gjennom. En helg med gode venner, kan ikke bli stort bedre.

 -  Husker godt at treneren vår farget håret rosa en gang. Han hadde lovet å gjøre det hvis vi vant en spesiell kamp. Slike ting husker man, når trenerne byr litt på seg selv og gjør noe utenom det vanlige.

 

 

Intervju med Sverresborg Hoops trener Morten Tøfte

Hvordan var det for jentene å spille i vår serie i fjor? 

Når vi meldt oss på hadde vi ikke noen formening om vi ville tape med 50 eller spille jevnt med Oslolagene.  Vi endte om å spille U14 med 4-5 overårige spillere i samråd med Axel.  Det var veldig morsomt og lærerikt å spille i Osloserien.

Vi var veldig fornøyd med å få lov til å delta i serien deres.

 

Hvordan gikk reisene og helgene?

Vi reiste med 2 stk 9setere, så det var en relativt lang kjøretur t/r for 4 kamper, men vi syns det absolutt var verdt det. Vårt faste hotell er Q33 på Økern hvor vi trives veldig godt og får god service. Vår "hjemmebane" er F21 og det er ikke langt unna Økern.

Vi har ett godt samarbeid med Vålerenga om hallen.  Engas voksne gutter div 4 spiller alltid før eller etter oss og da er det som å spille hjemmekamp.

 

Hvordan var det å møte de jentelagene fra øst?  

Vi var veldig spente før vi begynte, men så gikk det jo over all forventning. Og det må vi jo si oss fornøyd med både spill og ikke minst utviklingen vår da vi har fått spille mange gode kamper mot gode jentelag.

 

Hva har dere fått av tilbakemeldinger fra andre lag i serien?  

De tilbakemeldingene vi har fått har vært bare positive. Både spillere, lagledere og dommere føler vi har ønsket oss velkommen.

 

Hvordan ser kamptilbudet ut oppe i Trondheim? Hvordan får dere andre kamper?

Vi deltar i gutteseriespill i Trøndelag og Møre og Romsdal, og skal delta i G15 serien med dette laget. Vi deltar også i lokale cuper og planlegger å være med i U16NM. Vi har også et samarbeid med Östersund Basket og prøver å få til ei helg med kamper mot dem i halvåret.  


Hvorfor velger dere å kjøre en sesong til? 

Vi syns det var supergøy å være med i fjor, så vi har veldig lyst på å fortsatt spille i Osloserien. Dessverre finnes det fortsatt ikke jenteserie i regionen vår, så da må vi reise langt for å få spille mot andre jenter.

Nærmeste gode jentelag er Östersund som er 320 km unna. Hvis vi ikke spiller i Osloserien har vi i realiteten ikke noe kamptilbud og satsningen har vært umulig.

 

Kan dere fortelle litt om det laget som er med i serien i år?   

Det er stort sett de samme jentene som i fjor, med noen nye. Består av spillere fra 2003-2005.   Vi er totalt 15 stk i stallen og vi håper å reise med alle til alle helgene så alle får masse spilletid.

 

Hva er deres forventninger til sesongen 2018-2019? 

I fjor spilte vi jo ned et hakk, mens i år spiller vi opp et hakk, i jenter 16 serien - så vi forventer at det blir mye tøffere motstand. Men vi gleder oss.

Vi håper å kunne konkurrere i alle kamper og målet er å vinne mer enn 50 % av kampene.

Målet for sesongen er å gjøre en god innsats i Osloserien og være en konkurrent til de nest beste i NM.

 

Hvordan ser dette ut for dere rent praktisk og økonomisk?

I fjor hadde vi 3 turer, da vi valgte å bare spille 2/3dels serie (12 av 18 kamper) Men denne sesongen skal vi spille full serie, dvs 18 kamper og vi får 5 turer til Oslo. Vi kjører 3 ganger med våre 9 seters minibusser og tar fly 2 ganger.

Blir litt lengre turer også nå i og med at vi skal spille både i Skien og Fredrikstad. Men det gleder vi oss til! Det er lag vi aldri har møtt før - og det er alltid spennende.

 

Hva koster det for dere å være med i Region Øst sitt seriespill i transport og overnatting?

Det er ganske kostbart og tidkrevende, vi har vel budsjettert med 125 -150 000 kr til sammen. Vi har hatt en del dugnader, og så får vi noe støtte både av klubben og av regionen. Spillerne betaler egenandel for hver tur også da. Det kreves i tillegg en del innsats fra foreldre som må være med å kjøre biler og sitte sekretariat på våre "hjemmekamper" i F21.

 

Hva betyr det for dere å få være med å spille i RØ seriespill?

Sportslig så betyr det alt, og vi er veldig takknemlige for at vi får lov til å være med. Vi har ikke hatt muligheten til å satse uten dette tilbudet.

Sosialt er det også positivt da jentene blir mer og mer sammensveiset for hver tur vi tar.Sverresborg Hoops skal spille i jenter 16 serien i Region Øst gjennom hele sesongen og har F21 som sin «hjemmebane». Det er totalt 10 lag med i J16 denne sesongen.

Region Øst ønsker Sverresborg Hoops lykke til med sesongen 2018-2019.