40 deltok på DLT i helgen

Erika Lundin
07.09.2017
Det var ca. 40 deltakere tilstede under Den Lille Trenerhelgen i Bølerhallen på søndagen

Det var en flott gjeng med Trenere som var samlet i Bølerhallen under søndagen for å ta del av og lære mere om skadeforebyggende trening og forsvar av to utrolig dyktige kursholdere.

Magnus Midtvedt startet dagen med å gå gjennom førstehjelp med alle på Trener 1 kurset. Kl. 10.00 startet DLT og Magnus hadde gutter 01 fra Bøler til hjelp for å demonstrere løpeteknikk og skadeforebyggende trening.

Deltakerne var aktive og stilte spørsmål til Magnus underveis. Man kan ikke annet enn å bli imponert av Magnus når han legger seg ned og viser mageøvelsene deltakerne skal gjøre. Deltakerne og Magnus gjør øvelsene sammen, samtidig som Magnus snakker til deltakerne på kurset og forklarer. Du hører hvordan gutta begynner å puste og blir slitne, samtidig som Magnus fortsetter i samme tempo og snakker til deltakerne uten en antydning til å være sliten. Gutter 01 fra Bøler var veldig fornøyd med dagen som demogruppe og følte at de nå hadde fått en del øvelser som de kunne gjøre hjemme for å bli sterkere i kjernemuskulaturen.

Det ble lunsj og dagen fortsatte med Mathias Eckhoff som viste hvor viktig forsvar er i basketball. Mathias begynte i det enkle og poengterte viktige detaljer som trenere må korrigere spillene på. Mathias forklarte, demonstrerte driller med hjelp av gutter 01 fra Bøler og tok deltakerne gjennom en reise med fortellinger fra hans erfaringer med basketball rundt om i verden. Han forklarte og viste hva trenderne i forsvar var tidligere til sammenlikning med i dag. Hvilke trender han så i Taiwan på Universaden og hvordan andre land jobber med lagforsvar.

Det er alltid gøy, lærerikt og veldig imponerende å se Mathias holde kurs i forskjellige temaer i basketball. Hans internasjonale erfaringer, analyser av spillet samt øye for veldig mange små og viktige detaljer smitter av seg på deltakerne på kurset. Deltakerne kommer til Bølerhallen med forskjellige erfaringer og kunnskapsnivå men alle virker veldig fornøyde og føler at de har hatt stort utbytte dagen. Alle har de tatt noe med seg tilbake videre til laget og klubbene som de skal legge mere vekt på i sine egne lagtreninger.

Mathias spør deltakerne: Hvor mye tid skal man legge på forsvar på en norsk basketballtrening? I USA sier alle coacher 40-60minutter per trening. I Norge har vi ikke like luksuriøst med halltid, men vi er alle enige om at forsvar er viktig og vi må få inn flere driller og øve mere på forsvar på alle treninger. Alle treninger må inneholde elementer med forsvarstrening.

Magnus Midtvedt spør det samme: Hvor mye tid skal vi legge ned på skadeforebyggende trening? Magnus sier at hvis man trener effektivt 15-20 minutter i garderoben etter hver trening sammen så har man nådd langt. Det finnes mange øvelser man kan gjøre i par og som er gøy. Skadeforebyggende trening er mer enn situps og pus-ups og det skal være gøy å trene.

Her kan du finne pdf. dokumentet som Magnus har laget med et sammendrag av alle drillene!

0

Her kan du finne videoene fra helgens kursholdere

Magnus Midtvedt - løpeteknikk

Magnus Midtevdt - styrke

Mathias Eckhoff - Forsvar 1-1 og lagforsvar

0

Har du fått med deg at Region Øst har gjort det enklere å navigere frem til alle videor laget av NBBF og NBBR Region Øst? Les mere her!