3mot3 på OL programmet

​I sort Johan Flaa og Ulrik Stranger-Johannessen under 3xNBA Challenger i Odense 2017

Espen A. Johansen
13.06.2017
Et viktig løft for spillformen som er i stor utvikling i Norge, vi jubler med beslutningen.

​3mot3 er en viktig del av Norges Basketballforbund, vi er stadig i endring og 3mot3 er i tiden og viktig for å rekruttere nye spillere, ivareta og utvikle de vi allerede har. Konseptet er stort på verdensbasis og i stadig utvikling i Norge.


Dette uttalte vår bredde- og ungdomskonsulent til Aftenposten når man skjønte at 3mot3 kom på OL programmet:

– En veldig god nyhet

3x3 basketball er en variant inspirert av streetbasket, og spilles på en halv basketbane med én kurv. Hvert lag består av tre spillere, og du kan ha maksimalt én innbytter.

Skuddklokka er på 12 sekunder (mot 24 sekunder i vanlig basketball). Vinneren er laget som scoret 21 poeng først, eller laget som leder etter ti minutter om ingen har klart å sette 21 poeng.

– Om 3mot3 kommer på OL-programmet er det en veldig god nyhet, sier Martin Wroblewski, bredde- og ungdomskonsulent i basketballforbundet. Han ble intervjuet før grenen ble bekreftet til OL i Tokyo.

Hopperne kan miste treneren etter OL: – Motivasjonen er et spørsmål til tider

Han sier at utviklingen i basketball skjer i 3mot3.

– Vi i forbundet har jobbet med utviklingen av vårt konsept de fire siste årene. Det er utrolig gøy at denne formen for basket omsider får den anerkjennelsen den fortjener, sier Wroblewski.

– Hvor stort er dette i Norge?

– Sammenlignet med andre lagidretter, så er det ikke stort, sier Wroblewski, som uansett mener det er lettere for små land å hevde seg i 3mot3 basketball.

Det er Serbia (for herrene) og Nederland (for kvinnene) som er de beste landene per dags dato.

– Serbia har vunnet det meste de siste tre-fire årene, sier Wroblewski.

3mot3 basketball har en World Tour-struktur, der lagene stort sett representerer byene de kommer fra. Det bylaget som vinner sitt nasjonale mesterskap, blir automatisk landslaget.

For at Norge skal bli en del av dette, må de få et fundament på plass for de forskjellige landslagene. Det internasjonale basketballforbundet (FIBA) har et krav om at hvert land må ha 100 tilgjengelige spillere til hvert landslag.

– Enten vi vil det eller ikke, så må vi fokusere på bredden, sier Wroblewski.

Les hele artikken fra Aftenposten her: Bekreftet: Nå blir dette en OL gren.....


Les mer om 3mot3 her: basket.no-3mot3