3MOT3 TOUR19, del.3

Martin Wroblewski
29.03.2019
Det du trenger å vite om Tip-Off, Finalene og Wild Cards.

3MOT3 –sesongen starter om eksakt 1 måned, nærmere bestemt 27.april i Bergen.

Tip-offen er som nevnt, starten på den nasjonale 3MOT3 TOUR'en og påmelding til samtlige Kvalifiseringer åpner på play.fiba3x3.com-events førstkommende mandag, 1.april. Denne turneringen skiller seg litt ut fra de andre kvalifiseringene ved at:

  1. U23 Menn & Senior Menn spiller i samme kategori: «Menn Open»
  2. Det er satt et tak på 16 lag. De første 16 lagene til å melde seg på, får garantert plass. De resterende blir satt på venteliste i tilfelle det skulle bli en plass ledig.
  3. Vinnerne av seniorkategoriene i TIP-OFF får en premie på 5.000 NOK som kan brukes til å dekke reisekostnadene for 3MOT3 finalene, eller til en selvvalgt FIBA-godkjent turnering i utlandet. Premien forutsetter at kategorien har nok lag. 
  4. Vinnerne av sine kategorier sikrer seg en plass i Den nasjonale 3MOT3-finalen.

Todelt 3MOT3 FINALE

3MOT3 finalene i 2019 går over to helger, nemlig de to siste helgene i juni. U15, U18, og U23 finalene går av stabelen helgen i uke 25 i Furusethallen, Oslo. Gruppespill på lørdag 22. juni og sluttspill på søndag 23. juni, både jenter, gutter, kvinner og menn.

Seniorene drar til Stavanger

Uken etter, det vil si helgen 29.-30. juni er scenen satt for seniorfinalene i Stavanger. Hele uke 26 er viet til NM-veka og hele arrangementet blir sendt på NRK. Turneringen er lagt opp til 16 herrelag og 8 kvinnelag med gruppespill på lørdag og sluttspill, søndag.  

Wild Cards til våre ildsjeler!

I 2019 lanserer vi 3MOT3 Wild Cards til finalene. Det er flere initiativ som har blitt satt i gang i løpet av det siste året, i form av lokale 3MOT3-serier som 3x3Basketballigaen (Skien, Tønsberg, Larvik & omegn), 3MOT3-serien i Region Sør og Rising Ballers OSLO-ligaen. Dette er private tiltak, som ikke får noen støtte fra NBBF, men 3MOT3 Norge setter pris på innsatsen ved å dele ut to Wild Cards til hvert initiativ. En Wild Card gir altså de beste lagene fra ligaene en mulighet til å spille i 3MOT3 finalen. I tillegg deles det ut to Wild Cards til de to mest aktive lagene i TOUR'en.

Oversikt over hvordan man kan komme til 3MOT3-finalen.

  1. Vinne en Kvalifisering- et lag som vinner sin kategori (U15, U18, U23 & Senior), får en plass i finalen. Hvis vinnerlaget av en eller annen grunn ikke har mulighet til å delta, går plassen til "runner-up".7-8 plasser.
  2. De to beste lagene i de lokale ligaene. Til sammen 6 plasser
  3. De to mest aktive lagene i TOUR'en. 2 plasser.