3 Tromsø-lag med i Øst

​Tromsø jenter 17 sesongen 2018-2019

Erika Lundin
12.10.2018
- Vi er veldig takknemlige og glade for at vi får muligheten til å være med!

Tromsø Storm ungdom stiller med tre lag i Region Øst sitt seriespill denne sesongen; Jenter 17, Gutter 17 og Gutter 19. Tidligere har vi fått lese om Sverresborg Hoops som også har med et jentelag i seriespillet i Øst.  

Tromsø Storm Ungdom har drøyt 250 medlemmer i klubben og 20 aktive lag. Fra Tromsø til Oslo er det 170 mil, 21 timer i bilen eller 1 time og 50minutter med fly. Her er det bare å velge den mest komfortable reiseruten til hovedstaden.

 

Intervju med Styreleder Manar Kalaaji Tromsø Storm ungdom

Hvordan fungerer det økonomisk for Tromsø å sende ned tre ungdomslag til å være med i Region Øst sitt seriespill?

Klubben har vært på jakt etter midler/dugnader siden vi fikk ja fra region øst. Klubben har tatt ansvar og bestemt seg å dekke en del kostnader inkludert påmeldingsavgift til denne serie til tre lag for å redusere reisekostnader for hver enkelt spiller. Vi har utrolig flotta ungdommer som er glad i å spille basket og setter stor pris på fellesskap. Alle var opptatt av at alle på laget skal være med på denne serie uansett økonomisituasjon til den enkelte spillere så det ble plukking av søppel for å rense kysten, vakter på de ulike arrangementer i byen, noen stilte opp da kommunen hadde åpen hall i sommer osv og Jakten etter midler fortsetter.

Tromsø storm ungdommer takker daglig leder i region øst Axel Langaker og ikke minst styret i region øst for at de viser forståelse til den situasjon i region nord og prøver å støtte norsk basket via øke kamptilbud til oss. Vi reiser første tur med 22 gutter og 10 jenter (så klart med fly) og kommer til å bo på hotell. Vi er mange og det er en del logistikk som må være på plass. Vi gleder oss.

Tromsø Storm Gutter 17

 

Intervju med Trener Dana Meknas for Jenter 17 Tromsø

Kan du fortelle litt om Jenter 17 laget som er med i Øst seriespill denne sesongen?

Jentelaget vi stiller med er et U17-lag bestående av jenter som er født i 02, 03 og 04. Det er en gjeng på 15 spillere som utfyller hverandre godt. De har spilt sammen de siste årene og er en ivrig gruppe som tilbringer mye tid sammen både på og av banen. Deler av laget skal spille Scania Cup-kvalifisering for U16 i Tromsø i slutten av oktober og skal også delta på U16 NM i mai. Jentene gleder seg veldig og er og spente på hva sesongen bringer! 

 

Hva er deres forventninger til sesongen 2018-2019?

Vi håper at vi skal få spilt mange gode kamper der vi opplever at vi får til noe av det vi jobber med og samtidig blir utfordret på ting vi trenger å jobbe mer med. Det blir godt for oss å få kjenne på nivået til andre jentelagene underveis i sesongen - ikke bare når man møtes på f.eks. NM. Det er veldig sunt og vi håper det skal gi oss energi og motivasjon til å jobbe på her hjemme og utvikle oss mellom hver kamphelg. Vi håper selvfølgelig også at vi skal klare å bite fra oss av og til, og lage litt storm sørpå... 😊 

 

Hva betyr det for dere å få være med å spille i RØ seriespill?

Det betyr utrolig mye for oss - dette er helt klart et av de største løftene som er gjort med tanke på kamptilbud for de aktuelle lagene. Det å få muligheten til å spille kamper mot jevnaldrende jenter er ekstremt viktig for å få riktig matching og meningsfulle kamper. Det handler om at jentene skal bli stimulert og utfordret på en god måte, og at man føler at man stiller mer likt med laget man spiller mot enn når man konkurrerer mot eldre lag eller guttelag. Vi er veldig takknemlige og glade for at vi får muligheten til å være med!

 

Hvordan ser kamptilbudet ut oppe i Tromsø?

Vi har en serie i Region Nord der vi samles flere helger i løpet av sesongen og spiller kamper. De fleste kampene er mot guttelag i egen klubb som enten er like gamle eller yngre enn oss. I tillegg har Bardu et guttelag og Harstad et mix-lag som vi spiller mot. Det er en utfordring at vi ikke har noen jentelag på som er like gamle som jentene fordi det i denne alderen begynner å bli en del forskjell på guttene og jentene når det kommer til fysikkk, men vi prøver å se positivt på det og tenke at vi blir tøffere av den type motstand. Ellers prøver vi å få til treningskamper jevnlig. Vi har lenge hatt en utfordring med å tilby et godt nok kamptilbud og mister jevnlig spillere til andre idretter på grunn av akkurat dette. Derfor er dette et svært positivt tiltak som vi håper vil forebygge frafall og også virke positivt i rekrutteringen av flere jenter. 

Tromsø Storm Jenter 17

 

Intervju med Trener Baard Stoller Gutter 17 og 19 Tromsø

Kan du fortelle litt om Gutter 17 og 19 laget som er med i Øst seriespill denne sesongen?

GU19-laget består av spillere født i 00 og 01. En del av spillerne er også med i stallen til Tromsø Storm, men U19-laget vil være en viktig arena for deres utvikling denne sesongen. 

GU17-laget består av spillere født i 02. Laget har de siste sesongene fått endel kamper i Østlandsområdet ved deltakelse i både U16-NM og Scania cup kvalifisering, i tillegg til deltakelse i turneringer i utlandet. 

 

Hva er deres forventninger til sesongen 2018-2019?

GU19 har som mål å kvalifisere seg til U19-sluttspillet på Kongsberg. Kampene i Region Øst vil være en god mulighet for oss til å kjenne på nivået i landet før U19-kvalifiseringen i desember. 

GU17 har størst fokus på utvikling denne sesongen. Målsetningen er å bygge fundamentet for det som skal kunne bli et topplag i U19-NM sesongen 2020/21. 


Hvordan ser kamptilbudet ut oppe i Tromsø?

GU17 og GU19 laget sitt kamptilbud i Region Nord består utelukkende av kamper mot voksne. Kampene har en verdi, men forskjellen mellom kamper mot seniorlagene og landets beste U17/U19 lag er veldig stor.


Hva betyr det for dere å få være med å spille i RØ seriespill?

Det betyr utrolig mye for oss - dette er helt klart et av de største løftene som er gjort med tanke på kamptilbud for de aktuelle lagene. Det å få muligheten til regelmessig å spille kamper mot jevnaldrende gutter er ekstremt viktig for å holde motivasjonen oppe gjennom en lang sesong. Vi er veldig takknemlige og glade for at vi får muligheten til å være med!

 

Tromsø Storm Gutter 19

 

Region Øst ønsker alle tre lag fra Tromsø lykke til med sesongen 2018-2019.

 

Her kan du lese artikkelen om Sverresborg Hoops (Trondheim) som også har med et jentelag i Region Øst sitt seriespill