17 seire på rad for Ullern

​To generasjoner med landslagsspillere og profiler i hvert sitt lag: Mia Henriksen (med ballen) var toppscorer for Ullern med 21 poeng, Sandvikas Severine Uggen hadde en ny, god kamp og satte 13 poeng.

ARILD SANDVEN (tekst) og MARIANNE MAJA STENERUD (foto)
11.11.2018
Mia Henriksen ledet Ullern til en etter hvert komfortabel seier over Sandvika.

Ullern – Sandvika 63-53

Bergen Elite – Tromsø Storm Ungdom 71-43

- Vi sliter med rytmen offensivt, men brukte 12 spillere og roterte på hele laget og hadde jo kontroll, konstaterte Ullern-trener Gunnar Nesbø.

De fem siste års norgesmestre har åpnet BLNO-sesongen fortreffelig med åtte seire av åtte mulige – og har nå vunnet 17 kamper på rad i Norge siden det ble 61-75 mot Ulriken Eagles i Bergen 7. januar i år.

Sandvika viste nok en gang de ikke er noen kasteball i debutsesongen i ligaen, og holdt brukbart følge til et minutt ut i tredjeperioden på Ullern-ledelse 31-25. Da la veteranen Mia Henriksen (34) og junioren Lina Stranger-Johannessen (17) raskt hver sin 3-poenger og skaffet hjemmelaget en luke de rødkledde aldri greide å tette.

Ullern var oppe i 21 poeng (57-36) før gjestene anført av Makala Roper leverte en sterk sluttspurt og fikk redusert hjemmelagets seier til 10 poeng, 63-53.

Roper: 29 poeng

- Vi går respektløst til verks og henger med i store perioder, men er ikke godt nok organisert verken i forsvar eller angrep mot et lag som Ullern. Vi har for dårlig grunnlag og på grunn av skader sjelden fått spille fem mot fem på trening, fastslo Sandvika-trener Ola Gravem Knutsen.

Nå var Pernille Mellem tilbake i spill, mens forwardene Helene Cecilie Kystad og Anniken Hartveit er langtidsskadet.

Under kurvene herjet Tori Solberg Halvorsen og Mia Henriksen med offensive returer, og i tillegg var 18-årige Marte Moe stødig og god offensivt. Lina Stranger-Johannessen markerte seg også, blant annet med tre 3-poengere.

Hos gjestene scoret tre spillere 51 av lagets 53 poeng:

USA-importen Makala Roper blir stadig bedre i Sandvika-trøya og endte på 29 poeng etter sterke driver og skudd, Severine Uggen hadde 13 og Maria Thoresen Myklebust 9.

Poengscorere i Ullern – Sandvika:

Ullern: Mia Henriksen 21, Marte Moe 12, Lina Stranger-Johannessen 10, Tori Solberg Halvorsen 9, Anniken Eika Frey 5, Josephine Allen 2, Jeanine Flaaten 2, Olivia Priestley 2.

Sandvika: Makala Roper 29, Severine Uggen 13, Maria Thoresen Myklebust 9, Cathinka Sandsdalen 2.

Fremgang for Tromsø-jentene

Tromsø Storm Ungdom matchet Bergen Elite godt i de to første periodene og lå under med bare 5 poeng (24-29) ved halvtid etter å ha spilt 15-15 i andreperioden.

Emma Perry reduserte til 29-26 tidlig i tredje periode, men så sa hjemmelaget takk for følget:

Bergen Elites Emma Tallaksen la to scoringer på rad i en 10-0-run, og fra 39-31 kom 12 strake poeng for Geir Bangstads jenter.

Det endte 71-43 til Bergen Elite, som dermed tok sin tredje BLNO-seier for sesongen.

Toppscorer Tuva Andersen var igjen i spillehumør og satte 23 poeng etter fem 3-poengstreff.

Poengscorere i Bergen Elite – Tromsø:

Bergen Elite: Tuva Andersen 23, Emma Tallaksen 12, Mia Andersen 7, Kaia Brendesæter 7, Kristin Skåtun Hannestad 6, Susanne Blydt Paulsen 6, Sofie Blydt Paulsen 4, Ingrid Skåtun Hannestad 2, Emma Harloff 2, Ulrikke Galtung Døsvig Hoff 2.

Tromsø Storm Ungdom: Emma Perry 16, Emma Liva Vendelbo 10, Ann Kristin Voldnes 8, Isabel Anne Iversen 4, Marit Paulsen 2, Hannah Ørjansdatter Wasmuth 2, Ester Feidal 1.