14 unge lovende dommere

​Bilde tatt på EasyBasket arrangement                                                                                                     Foto: Øystein Mjelde Skipenes

Erika Lundin
07.11.2019
Nå som vi vokser i antall medlemmer trenger vi flere gode dommere. Dommerløftet bidrar!


​Sesongen er i full gang og Region ØST jobber med den daglige driften av seriespill, dommeroppsett, SPU, EasyBasket, kurs og alle oppgaver og spørsmål knyttet rundt våre aktiviteter. 

Det er 4 ansatte på kontoret på Ekeberg (som snart blir Brynsveien 13, se referat HER).

Telefonnummer, mail og de ansattes oppgaver finner du ved å trykke på KONTAKTPERSONER under Region ØST, eller ved å lese DENNE NYHETSSAKENRegion ØST Dommerløft

Vi har 14 st unge lovende dommere med i Dommerløftet. Noen er aspirantdommere som skal ta Regionsdommerkurs i februar. Målet for disse er å dømme på høyere nivå sammen med en erfaren dommer og skaffe seg mer erfaring som dommer slik at de kan takle tøffe og utfordrende kamper på egen hånd. Noen er allerede Regionsdommer og er med på dommerløftet for å lære å bli en enda bedre dommere. 

Region ØST har 4 gode mentorer som alle har dømt på øverste nivå i Norge - BLNO. Våre mentorer skal bidra med egen kompetanse og erfaring og veilede de unge deltakerne i dommerrollen. Våre 4 mentorer er: Per Røgeberg, Sturla Sand, Inna Kurland og Till Schrader. Tusen takk for at dere stiller opp og hjelper Region ØST med å utvikle unge dommere.

I høst dømmer de 14 deltakerne her til sammen 45 seriekamper i Region ØST. Det er alt fra U13 til 2M kamper. Se på dommerne som medmennesker!

Jevne kamper, kamper i ELITE serien og seniorkamper er de tøffeste kampene å dømme. Når følelsene "tar over" hos spillere og trenere, er dommeren den som skal opptre rolig men bestemt og følge regelboken uten å blande inn egne følelser. Det er ikke en enkel oppgave å være en god basketballdommer. Alle deltakere i dommerløftet er fortsatt også basketspillere eller tidligere basketspillere og vet hvordan det er å spille en kamp. Basketball er en livsstil og en passion for mange og vi ønsker jo at Basketball skal være MER ENN EN IDRETT, det skal være en livsstil!

Det er likevel viktig å huske på at dommere også er mennesker. De er noens barn, søster/bror eller forelder med egne følelser. Dommere kan gjøre feil og kan bli usikker ved ulike situasjoner. Derfor er Dommerløftet så viktig. Gjennom Dommerløftet håper vi å kunne høye kvaliteten på flere dommere i Region ØST. Vi håper å kunne gi disse 14 unge lovende dommerne følelsen av trygghet og selvsikkerhet når de dømmer tøffere kamper. En trygg, selvsikker og ydmyk dommer er en bra basketballdommer. Vi lærer alle underveis og det gjør også våre dommere!

Ta godt være på hverandre på basketballbanen. Vis repsekt, ydmykhet og forståelse for at alle gjør sitt beste!
Deltakerne på dommerløftet er: 

Mentor er Per Røgeberg

Sander Johnskareng (Oppsal)

James Jia (Bøler)

Emil Haavind (Bygdøy)

 

Mentor er Sturla Sand

Sebastian Sole (Bygdøy)

Andreas Bjørnerud (Bøler)

Hugo Haavind (Bygdøy)

 

Mentor er Inna Kurland 

Tuva Myhr (Kolbotn)

Ariana Sefaj (Høybråten)

Mimi Nguyen (Ammerud)

Isak Lie Petersen (Kolbotn)

 

Mentor er Till Schrader

Rfqa (Drammen)

Rawan (Drammen)

Lara (Drammen)

Cathrine (Hønefoss)

 


Informasjon om våre dommerkurs finner du HER

Du kan lese mer om Dommerløftet i en tidligere artikkel HER