- Viser vårt offensive potensial

​Høybråten fikk store problemer med å stoppe Makala Roper. Her er Sandvikas pointguard og BLNOs toppscorer på en av sine mange driver, denne gang mot Shiba Haji Ahmadi, Jet Holmquist og Anneli Widén.

ARILD SANDVEN (tekst og foto)
05.12.2018
Høybråten-jentene holdt følge til ett minutt før pause. Da slo Sandvikas skyttere til.

Med den tredje strake seieren gikk Sandvika opp i 4-6 i seier-tap i debutsesongen i BLNO, og avanserte til femteplass på tabellen.

To kjappe 3-poengere fra Pernille Mellem og Severine Uggen rett før pause og en ny fra Mellem tidlig i tredje periode skaffet gjestene et forsprang Høybråten aldri var i nærheten av å hente inn.

Etter 75-65 over Ulriken Eagles og 69-56 over Bergen Elite endte det 67-52 mot Høybråten i Furusethallen.

- Vi dro fra Bergen med økt selvtillit etter to sterke seire, og det har skjedd mye med dette laget siden de første kampene, fastslo Makala Roper.

Sandvikas USA-import er ligaens suverene toppscorer, hadde 21,3 poeng i snitt og satte 20 nye tirsdag, til tross for at hun er pointguard og har en minst like viktig rolle som ballfordeler.

- Spillerne er blitt bedre individuelt og vi er bedre kollektivt. Det er godt å ha Pernille (Mellem) med igjen, hun er fin å spille med og skaper mye. Og med Anniken (Hartveit) og Pernille tilbake er vi blitt 10 på trening igjen og kan spile fem mot fem. Det har hjulpet oss veldig, sa Roper.

- Vi vet at Høybråten er gode defensivt. De står bra i forsvar, switcher mellom sone og mann-mann og har sluppet inn to ganger 40 mot Asker og 51 og 56 i de to kampene mot Ullern, understreket Sandvika-trener Ola Gravem Knutsen.

- Så når vi scorer 67 mot dem, viser det vårt offensive potensial.

Sandvikas "run" avgjorde

Høybråten ledet aldri i Furusethallen, og Sandvika gikk ut med 12-4 etter at Makala Roper hadde truffet på to 3-poengere.

Men hjemmelaget var i høyeste grad med i kampen og lå likt seks ganger i de to første periodene, senest på 26-26.

Så slo to av Sandvikas skyttere til i det siste minuttet før pause:

Med hver sin 3-poenger sørget Pernille Mellem og Severine Uggen for at gjestene var oppe i 36-28 ved halvtid.

Og da Pernille Mellem la en ny 3-er til 39-30 og Makela Roper økte til 41-30 i starten av den tredje perioden, ble det for tungt for Høybråten å skulle kjempe seg tilbake.

Ledet med 19

Sandvika var oppe i 19 poengs ledelse (57-38) og kontrollerte inn til seier 67-52, uten å være truet i de to siste periodene.

- De har et av de beste offensive lagene i serien, med Makala som styrer og flere gode skyttere. Vi kan ikke la dem få så mange åpne skudd, presiserte Høybråten-trener Bilal Rodgers.

- Sandvika fikk momentum med de skuddene på slutten av andre periode, og vi slet med for mange turnovers og klarte ikke å komme tilbake, sa Rodgers.

Åtte 3-poengere

Høybråten kom fra en sterk seier i Asker (49-40) lørdag, og skal videre til to tøffe kamper i Bergen – mot Gimle lørdag og Ulriken Eagles søndag.

Hjemmelaget imponerte mest fra straffelinja: 15 av 16 er sterkt.

Men Sandvika traff på åtte 3-poengere – med tre fra Makala Roper og Severine Uggen og to fra Pernille Mellem.

Roper var ikke spilleklar i de to første kampene da Sandvika scoret minst: 43-60 mot Asker Aliens og 51-58 mot nettopp Høybråten. Nå er lagets offensiv styrket med Pernille Mellem tilbake fra sykdom. Den 18-årige guarden scoret Sandvikas fire første BLNO-poeng mot Asker i september.

Sandvika har igjen én kamp før jul, mot Gimle i Bergen 16. desember.

Poengscorere i Høybråten – Sandvika:

Høybråten: Shiba Haji Ahmadi 9, Sigrid Male Davidsen 9, Flaka Kelmendi 9, Hawelty Michael 7, Ingrid Hutchesson 6, Anja Hegerberg 4, Anneli Widén 4, Adrianna Berg 2, Astrid Jansen Gjersvik 2.

Sandvika: Makala Roper 20, Severine Uggen 14, Pernille Mellem 10, Maria Thoresen Myklebust 8, Cathinka Sandsdalen 7, Tiril Hjelde 4, Anniken Hartveit 2, Cecilia Riise 2.