- Viktig start på landslagsåret

​Ingrid Sørtveit ble All-Star-kampens toppscorer med 23 poeng etter solid skyting og mange andre offensive bidrag. Her er Ullern-guarden i en drive mot Tromsø Storm Ungdoms 18-årige pointguard Embla Fuhr som overrasket positivt i sin debut på landslagsnivå.

ARILD SANDVEN (tekst) og ERIK BERGLUND (foto)
13.01.2018
Landslagssjef Gunnar Nesbø tapte med sitt røde lag, men satte pris på All-Star-kampen.

Norge Hvit – Norge Rød 77-52

- Kanskje ikke mest kampen i seg sjøl, men at vi har samlet de beste og mest ambisiøse KL-spillerne. Det er en fin markering av at vi igjen satser på landslag, og vi får mye ut av å samle alle disse spillerne denne helgen. En viktig start på landslagsåret, presiserte landslagstreneren som også er Ullern-trener.

Kvinnelandslagets mål i 2018-sesongen er FIBAs Small Countries-mesterskap (tidligere C-EM), som spilles i Cork i Irland siste uke i juni.

Der er alle de 15 fra lørdagens All-Star-kamp i Oppsal Arena aktuelle, pluss Lise Breivik som hadde forfall. Men de får tøff konkurranse fra jenter som spiller utenlands, anført av Stine Austgulen (Colorado State) og Tina Stenerud Moen (Alvik Basket).

- Vi har vel sju-åtte collegespillere pluss seks-sju i Skandinavia som er aktuelle, og som kan bli kalt inn til samling i mai, forteller Gunnar Nesbø.

- Her blir det virkelig kamp om plassene, og det er kjempepositivt. Landslaget gir økt motivasjon både for Kvinneliga-spillerne og de som er i utlandet. Og det er tydelig at alle som er med i gruppen er interessert i å forsvare en plass til laget som skal til Irland i juni, fastslår han.

Flere spillere har også takket nei til landslagsspill i denne omgang, blant dem Høybråten-trioen Sigrid Male Davidsen, Tina Evjen Nesse og Flaka Kelmendi, samt Julie Skorpen (Asker) og Kaia Brendesæter (Bergen Elite).

Selvik ble MVP

Nesbø og assistenttrener Ingvild Paur hadde ellers plukke fra hele Kvinneligaen, og ledet hvert sitt lag i All-Star-kampen.

Det skulle være to jevnbyrdige lag, og var det i tre av fire perioder. Men Paurs hvite lag vant til slutt så klart som 77-52 over Nesbøs røde, som brukte over åtte minutter på å score sine første poeng i tredjeperioden, som endte 21-4.

Ingrid Selvik (Asker) var på vinnerlaget og ble kåret til kampens MVP etter 15 poeng, 15 returer, 5 assists og 4 steals.

Ingrid Sørtveit (Ullern) ble kampens toppscorer med 23 poeng etter stødig skyting, 6 steals og 4 assists.

Nylig hjemvendte Cecilia Gnaly (Ullern) markerte seg med 12 returer og 9 poeng.

I det røde laget var Gimle-guarden Sigrid Hardie toneangivende med 11 poeng, 4 returer, 4 assists og 4 steals, sammen med Tori Solberg Halvorsen (Ullern) som hadde 15 poeng og 8 returer.

Samtlige 15 spillere i kampen kom på scoringslista.

- Vi har mye å jobbe med, og vet at alt dette er veien mot mål lenger fremme. Vi har en turnering nå i juni, men vi er også opptatt av hvor Kvinneligaen er om to år, fem år og ti år. Det er dette vi skal bygge og jobbe med, understreker Gunnar Nesbø.