- Utrolig glad og takknemlig

​Gunnar Nesbø og hans faste assistent Ståle Frey i en timeout da Ullern slo Gimle 60-53 søndag og sikret et nytt seriemesterskap.

ARILD SANDVEN (tekst) og ERIK BERGLUND (foto)
12.03.2019
NBBF valgte Gunnar Nesbø som deltaker i FIBAs treårige trenerutdanning, FECC.

Nesbø (31) blir den niende norske treneren som får muligheten til å delta i FIBA Europe Coaching Certificate-kurset som går over tre år og holdes i forbindelse med A-EM i ungdomsklassene U16, U18 og U20 for menn.

Starten blir U16-EM i Udine i Italia i august.

- Jeg bruker jo mye tid på coaching, og er utrolig glad og takknemlig for at Basketballforbundet verdsetter meg og ser på meg som en kandidat som kan dra nytte av dette. Utdanningen retter seg jo mot coaching av yngre spillere og har forelesere fra øverste nivå i Europa, understreker Gunnar Nesbø.

- Dette den eneste coachutdanningen FIBA har vi i Europa, forklarer Brent Hackman, sportssjef i NBBF.

- Her er det clinics med topptrenere, diskusjonsgrupper og gruppearbeid, oppgaver og hjemmelekser, sier Hackman, som selv var deltaker i 2011-15.

Basketballforbundet søkte om flere plasser, men fikk bare den ene Norge er garantert. Fem trenere søkte.

Om Frey: - Helt uvurderlig

Gunnar Nesbø er inne i sin tredje sesong som hovedtrener for Ullerns ligalag for kvinner, og kan vinne sin sjette tittel av seks mulige med et nytt gull i NM-sluttspillet 5.- 7. april.

Parallellt er han trener for Centrum Tigers som søndag sjokkerte Kongsberg Miners med å lede med 17 poeng i den første kvartfinalen før seriemestrene kom sterkt tilbake og vant. Returkampen spilles i Oppsal Arena onsdag.

Nesbø har også sjefstrenerjobben i det nyetablerte norske kvinnelandslaget.

I alle de tre lagene har 31-åringen med seg Ståle Frey som assistent.

- Ståle er helt uvurderlig for meg, fastslår Nesbø.

- Han er alltid åpen for å ta en prat og diskutere fag, og selv om vi ikke alltid er enige, er det veldig sunt for samarbeidet at vi får diskutert. Han har vært rundt Ullern-laget i mange år, og jeg kan nesten ikke sette ord på hvor viktig han er som støttespiller.

Med Ytrebygda i ligaen

Nesbø er fra Ytrebygda og hadde som aktiv fire sesonger i BLNO: 2007-09 for Ulriken Elite og 2010-12 for Gimle.

Men det var som trener for Ytrebygdas jenter i debutsesongen i 2015/16 i Kvinneligaen (som den het da) han for alvor markerte seg.

- Jeg var vel egentlig assistenttrener og trener helt fra 2002, for mange yngre lag, forteller 31-åringen.

Fra ligalaget i Ytrebygda er fire av spillerne på dagens Gimle-lag, som igjen fremstår som Ullerns tøffeste utfordrer til NM-tittelen: Karoline Falch-Monsen, Maren Mildestvedt, Andrea Bolstad Raa og Ingeborg Gjengstø.

- Masse positivt i vente

Med tanke på yngre spillere, ser Gunnar Nesbø mye positivt i norsk basket.

- Det er et veldig viktig steg at vi nå har et landslagsprogram hvor det arbeides seriøst i alle årganger helt opp til senior. Jeg tror vi har masse positivt i vente, med spennende talenter. Se bare på Sigurd Lorange (18) i Gimle, som er en av BLNOs beste spillere, og Ulriken-jentene som utrolig spennende ut, presiserer Nesbø.

Tidligere norske deltakere i FECC:

Ståle Frey (2007-09), Kalle Ossiannilsson (2007-11), Geir Bangstad (2009-11), Mathias Eckhoff (2009-11), Brent Hackman (2011-15), Baard Stoller (2013-15), Henning Bergh (2015-18) og Inge-Aleksander Kristiansen (2017-19).