- Sånne tap kan vi tåle

​Sigrid Male Davidsen var som så ofte før Høybråtens farligste angrepsvåpen, og ble kampens toppscorer med 20 poeng.

ARILD SANDVEN (tekst) og ERIK BERGLUND (foto)
30.09.2018
Høybråten-jentene gikk av banen med økt selvtillit etter å ha presset Gimle hele veien.

Høybråten – Gimle 57-61

- Dette er laget jeg som vil se det, og sånne tap som dette kan vi tåle. Det var bare veldig små situasjoner og marginer som skilte oss fra seieren i dag, fastslo Høybråten-trener Bilal Rodgers.

Etter et klart tap for Ulriken Eagles (47-72) og en slitsom seier over nykommer Sandvika (58-51), leverte jentene hans sesongbeste mot et Gimle-lag det er stilt store forventninger til.

Høybråten ledet 20-13 tidlig i andre periode og tre ganger i en fjerdeperiode der laget skiftet på å ha ledelsen sju ganger.

Sigrid Male Davidsen sendte Høybråten med 45-44, en 3-poenger fra Teuta Haxhimehmedi ga 48-46 og Anneli Widén ordnet 55-54 til hjemmelaget med 4:50 igjen på tavla.

Men så stokket det seg i angrep for Bilal Rodgers' jenter. 3-poengere fra Maren Mildestvedt og Karoline Falch-Monsen ga Gimle 60-55 og overtaket i sluttminuttene.

Sigrid Davidsen reduserte til 57-60 med 26 sekunder igjen, men nærmere kom ikke Høybråten – og i stedet var det Julie Winther som avgjorde kampen med et straffekast 7 sekunder før slutt.

- Like dyp benk som Gimle

Tapet til tross, det var få sure miner å spore hos hjemmelagets spillere. Coach Rodgers var oppglødd:

- Det er sånn jeg ønsker at laget skal fremstå. Vi har en dypere benk nå, og spiller vi som dette, vinner vi mange kamper, mente Høybråten-coachen.

- Vi er veldig nær, samtykket Sigrid Male Davidsen, som ble kampens toppscorer med 20 poeng imponerte med sin skyting – det aller meste omtrent fra straffemerket der hun fikk gå opp med sitt elegante hoppskudd.

- De lot meg jo få stå der og skyte, sa lagkapteinen med et smil, og skrøt av lagvenninnene:

- Jeg syns vi har like dyp benk som Gimle nå, med 12 spillere som alle kan komme inn og gjøre en god jobb, presiserte 23-åringen.

9 av 10 spillere som var på banen scoret for Høybråten, det gjorde også alle Gimles 10 i sesongens hittil jevneste og mest spennende BLNO-kamp.

- Bommer for mye

Samtidig var det en kamp med stor forsvarsinnsats og mye bom i angrep.

- En kamp mellom to lag som klorte og bet seg fast og jobbet så hardt at det ikke ble så mye angrepsspill, analyserte Gimle-trener Audun Eskeland.

- Jeg kan bare snakke fra vår side, men det ble en kamp hvor vi spiller opp til så mange muligheter, men bommer en masse åpne skudd og layup'er. En type kamp som ikke er så pen å se på, men jeg forstår at den er spennende og at det er kjekt at det blir jevnt. Så jeg er glad for at vi klarer å dra i land seieren, det viser karakter, sa Eskeland.

Karoline Falch-Monsen la fire 3-poengere og avsluttet sterkt, mens Maren Mildestvedt (USA forrige sesong) satte 12 poeng til tross for foultrøbbel og lange pauser på benken. Andrea Bolstad Raa som er tilbake fra Sverige viste også at hun forsterker laget som forrige sesong ble slått med 8 poeng av Ullern (61-53) i NM-finalen.

Mest dominerende Gimle-spiller var likevel Julie Winther, som ruvet og fremsto som kampens suverent beste returtager. Minst 15, tippet Audun Eskeland.

Søndag blir det enda tøffere for Gimle: Da er de fem siste års norgesmestre Ullern motstander i Ørakerhallen, i sesongens første møte mellom NM-finalistene fra i vår.

Poengscorere i Høybråten – Gimle:

Høybråten: Sigrid Male Davidsen 20, Ariana Sefaj 9, Astrid Jansen Gjersvik 5, Flaka Kelmendi 5, Anneli Widén 5, Shiba Haji Ahmadi 4, Teuta Haxhimehmedi 4, Hawlety Michael 3, Anja Hegerberg 2.

Gimle: Karoline Falch-Monsen 13, Maren Mildestvedt 12, Andrea Bolstad Raa 7, Josefin Winther 7, Jennifer Winther 6, Julie Winther 4, Sigrid Hardie 4, Ingeborg Gjengstø 4, Birte Hegrenæs 2, Ingeborg Gundersen 2.