- Rett og slett bare flaut

​Stian Mjøs kjørte rundt med Ammerud-forsvaret og scoret 27 poeng på sine 25 minutter. Her er det Andreas Isaksen som må gi tapt for Bærum-kapteinen. Bak ser vi fra venstre Jonatan Hjelseth Mæhlum, Kevin Austria og Bærums Benjamin Alknes Cox.

ARILD SANDVEN (tekst) og ERIK BERGLUND (foto)
09.10.2018

Ammerud hadde 11 poeng ved halvspilt kamp og så knapt nok ut som et BLNO-lag.

Bærum – Ammerud 97-46

31-5 etter første periode, 48-11 ved halvtid:

Det var pinlig å være Ammerud-supporter da Bærum valset over gjestene fra start i Nadderudhallen tirsdag.

Pinlig å være Ammerud-spiller og -trener også.

- Jeg sa til gutta i pausen at dette rett og slett bare var flaut. Jeg krevde bare innsats i de to siste periodene og sa at de som viste innsats skulle få spille. Startfemmeren vår i dag var bare flau å se på, sa Ammerud-coach Mustafa Mahnin oppgitt etter kampen.

Det gikk litt bedre i de to siste periodene da Bærum også roet ned og lot sine fremste scorere sitte mye på benken, men like fullt endte det med 51 poengs seier til hjemmelaget: 97-46.

Og når scoret et lag sist 5 og 6 poeng i de to første periodene og hadde 11 etter halvspilt kamp i BLNO for menn? Ingen som var i Nadderudhallen kunne huske noe tilsvarende.

- Bærum gjør egentlig ikke noe spesielt heller, det er bare vi som ikke er gode nok. Vi bommer og bommer, men tar ikke hintet og prøver ikke å ta ballen til kurven eller komme oss til straffelinja.

- Vi skal ikke ta fra Bærum noe, men jeg føler på en måte at vi slår oss sjøl så mye. Vi er ikke 50 poeng dårligere enn Bærum, men gir opp, mente Mahnin.

Lang greker på vei inn

Fremtiden ser litt lysere ut:

På benken satt lagets nyervervelse, Kostas Tsaprounis (25) som spilte for Hellas i U20-EM i 2012. Den 202 cm lange forwarden blir spilleklar til helgens møte med Gimle i Bergen og de viktige kampene med Nidaros Jets og Asker Aliens – som i likhet med Ammerud står med null poeng hittil i sesongen.

De grønnkledde fra Oslo Øst jakter også på en USA-import som de håper å ha klar i løpet av de neste månedene.

3-poengstreff

For Bærum ble kampen nærmest som en treningsøkt, men ispedd mange flotte angrepskombinasjoner og ikke mindre enn 13 (av 32) 3-poengere, blant dem 6/8 fra Stian Mjøs og 3/4 fra Alex Dakin.

Mjøs var lagets og kampens toppscorer med 27 poeng, mens Joshua Hart imponerte med 17 returer og Stian Emil Berg hadde 9 assists. Verdt å merke seg var også 19-årige Jens Grøsland som scoret 9 poeng og hadde 7 returer og 1 blokk på 12 minutters spilletid.

- Det ble jo litt annerledes enn vanlig, men vi må klare å motivere oss til denne typen kamper også, fastslo Stian Mjøs.

Poengscorere i Bærum – Ammerud:

Bærum: Stian Mjøs 27, Stian Emil Berg 19, Alex Dakin 16, Joshua Hart 16, Alex Dakin 14, Jens Grøsland 9, Gaute Haugen 3, Benjamin Alknes Cox 2, Carl Kevin Brunæs 2.

Ammerud: Plaisir Nzitani Mukoko 10, Jonatan Hjelseth Mæhlum 9, Emil Unkovic Hoel 7, Samuel Ahmed Diomande 5, Eyoub Yemane 4, Andreas Isaksen 3, Sikander Farooq 2, Tomás Jarolín 2, Orji Okoroafor 2, Kevin Austria 2.