- Innstilt på at det blir tøft

​Tori Solberg Halvorsen fører an i Ullerns dominerende forwardrekke. Her er Tori i skuddet mot Gimle, presset av Josefin Winther.

FOTO: ERIK BERGLUND

ARILD SANDVEN
22.10.2018
Ullern-jentenes to seire i Bergen sendte laget til topps på BLNO-tabellen. Og der blir de?

Bergen Elite – Ullern 44-92

Høybråten – Tromsø Storm Ungdom 69-43

- Vi går inn i hver kamp for å vinne, men har ikke snakket om å gå ubeseiret gjennom hele sesongen, sier Ullern-trener Gunnar Nesbø.

Lørdag ble det 67-46 over Ulriken Eagles, søndag 92-44 over et Bergen Elite som holdt følge i 4 minutter.

Det betydde at Ullern klatret til øverste plass i BLNO for kvinner med fire strake seire, og samtidig var det lagets 13. seier på rad.

Forrige tap kom 7. januar i år, 61-75 mot Ulriken i Bergen.

Det var sesongens tredje tap etter at Gunnar Nesbøs jenter også måtte se seg slått av Gimle (53-50) i åpningshelgen og av Høybråten (73-68) i desember.

De slet i flere kamper, spesielt mot Asker Aliens der seiersmarginene var på 5, 4 og 2 poeng, og 4-poengsseieren (77-73) etter at Anniken Eika Frey hadde utlignet og sikret overtid med en lang og presset 3-poenger i aller siste sekund.

Også NM-finalen mot Gimle ble jevn og uviss til sluttminuttene, men Ullern kunne juble for sin femte kongepokal på rad etter seier 61-53.

Robuste forwarder

Nå har Ullern-jentene begynt den nye sesongen som utilnærmelige.

Mia Henriksen er tilbake etter skaden som satte henne utenfor ligainnspurten og sluttspillet forrige sesong, og var igjen toppscorer mot Bergen Elite søndag, med 22 poeng.

De unge på laget har tatt steg og fått en sesongs ekstra rutine, og Therese Häger (32) er på banen igjen.

Søndag debuterte også 23-årige Alina Bondarenko, som har bakgrunn fra U-landslag i Ukraina, men som ikke har spilt basket på flere sesonger.

- Det gir oss et lag med størrelse. Tori (Solberg Halvorsen), Marte (Moe) og Alina er 1,83, Mia og Therese 1,80 og Olivia (Priestley) også 1,80 pluss, konstaterer Gunnar Nesbø.

- Bergen Elite har ikke forutsetninger til å matche oss der, og vi scoret vel 70 poeng i 3-sekundersfeltet, tror treneren.

20-0 på seks minutter

Hjemmelaget gikk offensivt ut og ledet 9-7 etter fire minutter, men derfra gikk scoren rett til 9-27 etter en 20-0-run for Ullern på litt over seks minutter. Bergen Elite kom seg innpå igjen til 26-33 og så 28-41 halvveis, og kunne iallfall glede seg over å ha «vunnet» andreperioden (19-16). Men de to siste periodene tapte de totalt 16-51, da Ullern kom i gang for alvor.

- Vi har prøvd å ha fokus på oss selv og ha høyt trykk på trening, men vet at det ikke bare er å møte opp til kamper og vinne. Vi er innstilt på at det kommer til å bli tøft, sier Nesbø, og minner om at seirene over Ulriken (60-51) og Gimle (53-42) i Ørakerhallen denne sesongen kom etter at motstanderne hadde ledet ved halvtid med så mye som henholdsvis 7 og 11 poeng.

- Asker er laget som kan matche oss best på høyden. Gimle har et kjempepotensial i sin gruppe, og Ulriken blir veldig gode når de får Maren Austgulen tilbake, en stor spiller som både kan produsere mye offensivt og være en god forsvarsspiller. Høybråten med og uten Tina (Evjen Nesse) er to forskjellige lag, men de blir farlige hvis hun kommer med igjen, fastslår Ullern-coachen.

Poengscorere i Bergen Elite – Ullern:

Bergen Elite: Kristin Skåtun Hannestad 11, Sofie Blydt Paulsen 10, Tuva Andersen 8, Emma Tallaksen 7, Susanne Blydt Paulsen 4, Kaia Brendesæter 2, Ingrid Skåtun Hannestad 2.

Ullern: Mia Henriksen 22, Marte Moe 14, Anniken Eika Frey 10, Lina Stranger-Johannessen 10, Tori Solberg Halvorsen 9, Therese Häger 9, Josephine Allen 7, Vlera Kelmendi 5, Olivia Priestley 4, Jeanine Flaaten 2.

Senket Tromsø med 34 poeng

- Målet mot Høybråten er å være bedre enn mot Asker i går, sa Mikki Jackson, og det er liten tvil om at jentene hans leverte klar fremgang fra lørdagens kamp som de tapte 30-82.

Tromsø Storm Ungdom ledet 15-13 midtveis i andre periode og hadde 26-26 etter en scoring av Emma Liva Vendelbo fire minutter ut i tredjeperioden.

Så lenge har Tromsø aldri holdt følge med et av topplagene i ligaen, men scoren gikk via 36-26 (10-0) til 40-28 (14-2) etter at Sigrid Male Davidsen hadde lagt 14 poeng på rad!

Høybråtens gode og 1,83 m høye forward endte på 34 poeng og var spilleren Tromsø Storm Ungdom aldri kunne greie å stoppe. Seierssifrene ble 69-43 etter at hjemmelaget hadde vunnet den siste perioden 27-12.

Tromsø spiller uten langtidsskadde Sofia Burkow (17) og manglet i tillegg Johanne Ellingsen og Ester Feidal i Oslo denne helgen. Likevel ble Høybråten-oppløftende og god for selvtilliten.

Emma Perry styrte mye i pointguard-rollen og ble toppscorer med 21 poeng etter blant annet å ha truffet to 3-poengere.

Poengscorere i Høybråten – Tromsø Storm Ungdom:

Høybråten: Sigrid Male Davidsen 34, Anja Hegerberg 10, Ingrid Hutchesson 7, Shiba Haji Ahmadi 6, Astrid Jansen Gjersvik 5, Anneli Widén 4, Hawelty Michael 2, Ariana Sefaj 1.

Tromsø Storm Ungdom: Emma Perry 21, Emma Liva Vendelbo 10, Ann Kristin Voldnes 6, Isabel Anne Iversen 2, Marit Paulsen 2, Nora Kristine Karlsen 1, Hannah Ørjansdatter Wasmuth 1.