- Har ikke knekket koden ennå

​Sofie Paulsen har gitt Bergen Elite en ekstra dimensjon etter at hun kom tilbake fra et skoleår i USA. Mot Ulriken ble den allsidige guarden toppscorer med 16 poeng. Her er hun i aksjon mot Kosovo under sommerens U18-EM i Østerrike.

FOTO: FIBA.COM

ARILD SANDVEN
16.10.2018
Bergen Elite kommer nærmer seg de beste, men måtte til slutt gi tapt mot Ulriken.

Ulriken Eagles – Bergen Elite 65-61

I et spennende og underholdende bergensderby der ledelsen skiftet ni ganger og Bergen Elite hadde en 13-0-run og Ulriken både 10-0 og 8-0, endte det til slutt med favorittseier.

Etter å ha tapt med 6 poeng for Gimle (47-53), skilte det bare 4 poeng opp for det unge Bergen Elite-laget denne gangen.

- Jeg er selvfølgelig fornøyd med fremgangen, og vi spiller jevne kamper. Men vi har ikke knekket koden for å vinne, fastslo lagets trener Geir Bangstad etter at Ulriken hadde avgjort i sluttminuttene og sikret seier med sifrene 65-61.

Bergen Elites pålitelige scorer og 3-poengsskytter Tuva Andersen var ute med halsinfeksjon, men lagvenninnene gikk friskt ut mot Ulriken og ledet både 10-4 og 15-9 før favorittene snudde kampen og gikk rett til ledelse 19-15.

Det skulle snu igjen, for rett fra Ulrikens 25-17 vant Bergen Elite 13-0 på fire minutter.

Ved halvtid ledet underdogen med 6 (34-28), men så kom Ulriken ut i tredje periode og vendte til 36-34.

3-poengere avgjorde

Bangstads jenter var foran igjen med 38-37 og likt på 45-45 etter en 3-poenger fra Ulrikke Galtung Døsvig Hoff, men så sendte Karyn Sanford hjemmelaget foran for godt – før Anna Hammer la to viktige scoringer.

Lagene endte på 8-8 i 3-poengere etter sterk langskyting og Sofie Blydt Paulsen hadde fire av Bergen Elites 3-ere.

Men det var Ulriken som traff da det virkelig gjaldt:

Bergen Elite nærmet seg flere ganger, men 3-poengerne fra Anna Hammer (57-50) og Fatima Mohammed (60-54) stoppet hjemmelagets opphenting og Fatima Mohammeds andre til 65-58 med 1:19 igjen på tavla ble helt avgjørende.

- Vi roter det til for oss gjennom turnovers når Ulriken kommer ut aggressivt etter pause, og selv om vi vet de vil gjøre det. Det er fordi vi ikke har erfaringen og ikke vaner til å stå imot. Spillet vårt og spillestilen vår er konkurransedyktig, men det er en forskjell fra det til å vinne kamper, og foreløpig har vi ikke holdt en hel kamp, konstaterte Geir Bangstad.

Unge profiler

Bergen Elite og nykommer Sandvika er de to yngste lagene i BLNO, og begge har vist at de kan presse topplagene og har gitt ligaen et jevnere nivå. Likevel var det Ulrikens to yngste spillere som var med på å avgjøre kampen i Haukelandshallen, Karyn Sanford og Fatima Mohammed som begge er 2003-modeller som fyller 15 først i desember.

Karyn er blitt Ulrikens starting-pointguard og spilte 37 minutter, mest på laget. Hun er trygg med ballen og var i tillegg kampens toppscorer med 17 poeng etter blant annet to 3-poengere og 3/3 på straffer.

Fatima gjorde mye bra på 25 minutter og la de to viktige 3-poengerne i sluttminuttene.

- For mange layup-bom

- Bergen Elite spiller litt annerledes i år, er blitt bedre og har fått tilbake Sofie (Paulsen) fra USA, og hun har mye å si for laget. Vi syns vel ikke vi hadde vår beste kamp i dag, og bommet for mange helt åpne skudd og layuper, sa Ingvild Sanford, gjestecoach fordi ektemannen DuRell sonet sin andre og siste kamp i karantene etter bortvisningen fra benken mot Ullern for to uker siden.

- Men det var en spennende kamp som vippet fram og tilbake, og som vi får være fornøyd med at vi klarte å vinne, sa mamma Sanford.

Hos Bergen Elite var Sofie Paulsen på hugget og ble toppscorer med 16 poeng etter sine fire 3-poengere, mens Kristin Skåtun Hannestad (14 poeng) også gjorde en solid kamp og holdt laget inne i kampen med 7 av de siste 11 poengene.

Poengscorere i Ulriken – Bergen Elite:

Ulriken Eagles: Karyn Sofie Sanford 17, Vilde Tveito 11, Lise Breivik 10, Anna Hammer 10, Fatima Mohammed 8, Helene Kongestøl 5, Hanne Nybø 4.

Bergen Elite: Sofie Blydt Paulsen 16, Kristin Skåtun Hannestad 14, Emma Tallaksen 13, Kaia Brendesæter 7, Ulrikke Galtung Døsvig Hoff 5, Susanne Blydt Paulsen, Ingrid Skåtun Hannestad 2.