- Han er jo overalt på banen

​Austin Mofunanya kaster seg foran Miilah Kombat i jakten på ballen under Ammeruds kamp mot Centrum Tigers torsdag. I bakgrunnen to andre av kampens ledende spillere, hjemmelagets Samuel Amed Diomande og Centrum-kaptein Magnus Midtvedt.

ARILD SANDVEN (tekst) og ERIK BERGLUND (foto)
30.11.2018
Austin Mofunanya tok ansvar for Ammerud og avgjorde et jevnt Oslo-oppgjør i siste minutt.

Ammerud – Centrum Tigers 71-68

- Da vi lå under i pausen (31-37) hadde vi fokus på det defensive. Så kom vi tilbake i kampen med masse energi, fortalte 24-åringen som skal mye av æren for at Ammerud nå fremstår som et ganske annet lag enn i begynnelsen av sesongen.

Den 198 cm høye forwarden ruvet under kurvene, satte 23 poeng og ble en matchvinner i fjerdeperioden da han scoret 10 og ikke minst sto for den viktige driven som ga hjemmelaget 70-68 – og straffekastet til 71-68 med 3,5 sekunder igjen av kampen.

- Han er jo overalt på begge sider av banen, fastslo Ammerud-trener Mustafa Mahnin.

- En «undersized big», fysisk råsterk og mest av alt en lagspiller som setter opp de andre og som åpner opp gulvet for de andre. Men også en matchvinner som han var det i dag, konstaterte Mahnin.

Forbi Centrum

Mofunanya scoret 29 og plukket ned 11 returer da Fyllingen ble slått 98-95 i Ammeruds forrige hjemmekamp, men måtte nøye seg med 17 poeng da laget tapte den viktige bortekampen mot Nidaros Jets (98-101) søndag – da Tylor Wimbish dominerte med 33 poeng og 21 returer.

- Jeg tar på meg mye av skylden for det som skjedde i Trondheim og at Wimbish fikk score 33, sa Mofunanya etter seieren over Centrum.

Etter seirene over Fyllingen og Centrum Tigers er Ammerud kommet opp i 3-11 og passerte Centrum (3-9) på innbyrdes oppgjør.

Det er også dårlig nytt for Nidaros Jets (2-11) og Asker Aliens (1-10) som per i dag er på plassene utenfor de åtte i sluttspillet – og som ved sesongslutt vil bety kval-turnering for å holde seg i BLNO. Men sesongen er lang og ikke engang halvspilt, og Nidaros har slått Ammerud to ganger.

Vekslet på ledelsen

Oslo-derbyet mellom Ammerud og Centrum Tigers svingte og var spennende hele veien.

Gjestene var oppe i 9 poengs ledelse tidlig i tredje periode (40-31), men Ammerud vant de neste fire minuttene 13-0 og gikk videre til 49-43 (18-3-periode), før Centrum kom tilbake. Det var likt på 50-50, 53-53, 65-65 og da Anders Stien la tre straffer til 68-68 med halvannet minutt igjen. Før Austin Mofunanya var den eneste som scoret i kampens siste minutt – da Ammerud også ble avblåst for 24-sekunder.

Hos hjemmelaget var også Samuel Amed Diomande en offensiv kraft med sterke driver og totalt 17 poeng. Andreas Isaksen og Orji Okoroafor traff tre 3-poengere hver, mens Diomande og Mofunanya hadde to hver.

Traff dårlig

Centrum Tigers har mange stødige 3-poengsskyttere, men torsdag var det bare Anders Stien med fire 3-ere som traff bra.

- Vi traff på 7, men skjøt vel sikkert 30 og hadde flere åpne og gode skudd som vi vanligvis treffer. Men ikke i dag, erkjente Centrum-coach Gunnar Nesbø.

- Ammerud har noen veldig gode spillere, og importen (Mofunanya) var god til litt av hvert og sterk både mot Miilah (Kombat) og Sindre (Jensen), og han fikk vi aldri helt kontroll på. En svak kamp av oss, og vi klarte ikke å heve oss etter kampen søndag (65-100 mot Gimle), sa Nesbø.

Kombat kommer

Miilah Kombat spiller fortsatt bare rundt halvparten av kampene, men viste gryende form mot Ammerud, og endte på 17 poeng. Duellene mellom Kombat og Austin Mofunanya var tøffe og intense.

- Miilah har slitt med et vondt kne, og kommer til å bli kjempegod for oss i løpet av sesongen, forsikrer Gunnar Nesbø.

Centrum skal nå opp mot Asker Aliens i Leikvollhallen onsdag og deretter til Bergen og vriene kamper mot Frøya og Fyllingen. Ammerud har bare hjemmekamp mot Kongsberg Miners (søndag 9. desember) igjen før jul.

Ammerud og Centrum møtes igjen 10. januar, også da i Apalløkkahallen.

Poengscorere i Ammerud – Centrum:

Ammerud: Austin Mofunanya 23, Samuel Amed Diomande 17, Andreas X. Isaksen 13, Orji Okoroafor 11, Plaisir Nzitani Mukoko 3, Tomás Jarolín 2, Nikola Kuga 2.

Centrum Tigers: Anders Stien 18, Miilah Kombat 17, Øivind Lundestad 13, Magnus Midtvedt 10, Johan Flaa 7, Sander Aslesen 2, Sindre L. Jensen 1.