- Håndterte ikke Gimles trykk

​Tuva Andersen og Bergen Elite måtte slite for poengene mot Gimle onsdag. Bildet er fra en kamp mot Asker Aliens.

FOTO: ERIK BERGLUND

ARILD SANDVEN
13.12.2018
Bergen Elite måtte tåle et klart tap for Gimle. Og nå forsvinner to sentrale spillere.

Gimle – Bergen Elite 61-30

- Vi klarte å bite oss litt fast fram til pause, men treffer jo ingenting. All ære til Gimle som legger såpass høyt trykk at det får oss usikre, sa Bergen Elite-trener Geir Bangstad etter kampen i Gimlehallen.

I oktober måtte Gimle-jentene slite for å vinne 53-47, onsdag vant de komfortabelt 61-30 etter å ha dratt litt fra for hver periode: 4 etter den første (15-11) mens det ennå var jevnt, deretter 8, 9 og 10 i de tre siste.

Og mest oppsiktsvekkende:

At Bergen Elite ble holdt til 30 poeng og scoret bare 6 og 4 poeng i de to siste periodene.

Nest-mestscorende

Før kampen var Geir Bangstads jenter nest-mestscorende i BLNO for kvinner med 65,8 poeng per kamp, bak Ulriken Eagles (69,8) – og foran både serieleder Ullern (65,3) og tabelltoer Gimle (64,9), onsdagens motstander.

Laveste Bergen Elite-score for sesongen var 44 mot Ullern (44-92), og så lite som 30 poeng har ikke laget scoret siden debutsesongen 2014/15, da det ble 22-86 mot Ullern og 28-64 mot Ulriken, for snart fire år siden.

Etter at Gimle anført av tidligere Bergen Elite-toppscorer Sigrid Hardie gikk ut med 7-0-ledelse, kom gjestene mer med i kampen og var oppe på 15-11 etter førsteperioden, før to scoringer fra Maren Mildestvedt ga Gimle 19-11 og en flying start i andreperioden. Litt senere rykket Gimle fra 22-16 til 36-20 og hadde i praksis avgjort kampen tidlig i tredjeperioden.

- Det er ikke noen krise for oss, og det er veldig tydelig hva vi ikke får til. Vi håndterte ikke trykket de har i forsvar. Vi sliter ikke med å komme gjennom presset deres, men klarer ikke ta beslutninger raskt nok. De «closer ut» hardt, forklarer coach Bangstad.

To profiler forsvinner

Mens Gimle får Sandvika på besøk søndag i årets siste kamp, spiller ikke Bergen Elite før 6. januar, hjemme mot Asker Aliens – som de slo 71-65 i bortekampen i Leikvollhallen. Så er to av de tre påfølgende kampene mot Høybråten, som ligger én seier bak Bergen Elite på tabellen (4-7 vs 3-8).

Før den tid skal Bergen Elite-jentene spille som Hop i U20-klassen i Lundaspelen (2.- 5. januar), der de blant annet møter lag fra Nederland og Tyskland.

Men BLNO-laget svekkes før andre seriehalvdel:

Kaia Brendesæter skal ut på reise før hun skal inn i militæret og Emma Tallaksen skal studere på Bali.

- Vi håper jo de kommer tilbake til oss, men de blir ikke mer med denne sesongen, sier Geir Bangstad.

Poengscorere i Gimle – Bergen Elite:

Gimle: Maren Mildestvedt 13, Josefin Winther 13, Sigrid Hardie 12, Karoline Falch-Monsen 9, Ingeborg Gjengstø 8, Henriette Raa Ellingsen 2, Jennifer Winther 2, Julie Winther 2.

Bergen Elite: Kristin Skåtun Hannestad 10, Sofie Blydt Paulsen 6, Emma Tallaksen 6, Tuva Andersen 3, Ingrid Skåtun Hannestad 3, Kaia Brendesæter 2.