- Først og fremst en forsvarsseier

​Makala Roper scoret 32 poeng og ledet Sandvika til 75-65 over Ulriken Eagles og Karyn Sanford i Bergen fredag. Bildet er fra lagenes møte i Bærum Idrettspark søndag, da Ulriken vant 90-88 etter ekstraomgang.

FOTO: ERIK BERGLUND

ARILD SANDVEN
23.11.2018
Mot et enda yngre Ulriken-lag enn forrige helg revansjerte Sandvika det bitre tapet

Ulriken Eagles – Sandvika 65-75

 

- Det handlet om læring fra forrige kamp og rett og slett fokus på bedre forsvar. Vi holder dem til 65 poeng i dag etter 81 ved full tid forrige gang, så det er først og fremst en forsvarsseier, forklarte Sandvika-trener Ola Gravem Knutsen etter at jentene hans hadde slått tilbake fra søndagens topoengstap (88-90) etter overtime i Bærum Idrettspark.

I Haukelandshallen fredag ledet Sandvika det meste av kampen og var oppe i 11 poeng (45-34) før Ulriken kom tilbake og var ajour på 45-45.

- Da hadde de momentum, men vi fikk noen stops, var foran 52-50 før siste periode og spilte smart basketball i resten av kampen, samtidig som Makala (Roper) tok det ansvaret hun skal ta, fastslo Knutsen.

Makala Roper styrte Sandvika og satte 32 poeng etter fire 3-poengere, Severine Uggen endte på 18 poeng etter tre 3-ere – og dermed sto duoen for 50 av gjestenes 75 poeng.

Men også Embla Bøckmann Øvstebø ble en viktig brikke med to 3-poengstreff til 55-50 og 67-60.

- Det var viktig for å skape avstand i score og fordi Makala og Severine får så mye oppmerksomhet, sa Sandvika-coachen.

 

Ulriken-kvartett i bakhånd

Samtidig unnlot han ikke å nevne at Ulriken stilte et enda yngre lag enn forrige helg i Bærum Idrettspark. Lise Breivik og Maren Austgulen er fortsatt ute med skader, og matchvinneren fra ekstraomgangen søndag, Helene Kongestøl, var bortreist.

I tillegg har bergenserne sin nye USA-import Madison Burroughs (22) på vent.

- En god guard som vi håper å ha med til kampen mot Høybråten 9. desember. Da er forhåpentlig også Lise Breivik tilbake, sier coach DuRell Sanford.

- Breivik, Kongestøl, Maren Austgulen og amerikaneren er fire tunge fravær, så Ulriken blir utvilsomt en het kandidat til NM-tittel når de får alle spillerne sine i sving. Men jeg blir stadig imponert av de unge jentene og måten de spiller på og har tatt dette nivået, sier Ola Gravem Knutsen.

Av de åtte Ulriken-jentene som spilte mot Sandvika fredag, er fire født i 2003 og to i 2002, med Vilde Tveito (23) og Anna Hammer (29) som eneste "overårige".

 

Møter Bergen Elite lørdag

Seieren over Ulriken var Sandvikas andre i debutsesongen i BLNO, etter 71-57 over Bergen Elite 3. november. Lørdag skal Knutsens ut mot nettopp Bergen Elite.

- Det er ikke til å legge skjul på at jentene våre var deppa etter kampen mot Ulriken søndag. Det er tross alt verre å tape med to poeng på slutten enn å tape med 20. Men nå slo vi tilbake og fikk brukt erfaringen fra kampen søndag til å komme ut med seier, som gir oss en god porsjon selvtillit før kampen i morgen. Men Bergen Elite har et godt lag med mange som kan score, både skyttere og drivere, så det blir viktig for oss å få nullstilt oss med så få timer igjen til kampen, presiserer Sandvika-treneren.

 

Poengscorere i Ulriken – Sandvika:

Ulriken Eagles: Anna Hammer 18, Karyn Sanford 18, Vilde Tveito 14, Synne Jacobsen 5, Maria Hallingstad 4, Fatima Mohammad 2, Hanne Nybø 2, Sunniva Sørbye 2.

Sandvika: Makala Roper 32, Severine Uggen 18, Embla Bøckmann Øvstebø 8, Maria Thoresen Myklebust 6, Cathinka Sandsdalen 6, Tiril Hjelde 5.