- Enormt viktig seier for oss

​Henriette Raa Ellingsen ble toppscorer med 18 poeng i Haukelandshallen. Her er Ulrikens Anna Hammer for sent ute til å kunne stoppe skuddet fra Gimle-guarden.

ARILD SANDVEN (tekst og foto)
12.03.2018
Gimles seier over Ulriken betyr også at Høybråten langt på vei sikret 2.- plass og sølv.

Ulriken Eagles – Gimle 49-54

Bergen Elite – Høybråten 58-78

Mange har vurdert Ulriken som tittelforsvarer Ullerns tøffeste utfordrer etter de overbevisende seirene over Ullern (75-61) og Høybråten (57-36) i januar og Asker Aliens (76-51) for en måned siden.

Men da DuRell Sanfords jenter skulle revansjere de to 2-poengstapene mot Gimle fra før jul og ta et viktig steg mot seriesølv og god sluttspillposisjon, gikk de i stedet på en kraftig nedtur mot bergensrivalen.

Etter at Gimle hadde vært oppe i 14 poengs ledelse (45-31) like før slutt i tredje periode i Haukelandshallen, kjempet Ulriken seg nesten inn i kampen, men kom ikke nærmere enn de 5 poengene gjestene til slutt vant med (54-49).

Tapet betyr at Ulriken Eagles med sine 7 tap i praksis er ute av kampen om medaljene, og vil havne på 4.- eller 5. plass. Lag nummer 4 og 5 på tabellen møtes i kvartfinalene i KL-sluttspillet i april, men styrer da mot serievinner Ullern i semifinalen.

- Sånn er det, og nå får vi bare glede oss til sluttspillet, sa Ulriken-kaptein Vilde Tveito, og var naturlig nok skuffet.

- Vi har gått en måned uten kamper, spiller ikke vårt spill og har ikke like mye energi som Gimle, mente hun.

Manglet toppscoreren

Gimle, uten toppscorer Sigrid Hardie som er på studietur i Sør-Afrika med Lærerhøgskolen, spilte et aggressivt og bevegelig forsvar og kjempet Ulriken ut av stilen.

Et Ulriken-lag som knapt var til å kjenne igjen fra sine to siste kamper, da de vant klart i Asker og tapte knepent (56-64) for Ullern.

At «guardlaget» Gimle tok like mange returer som Ulriken (40 vs 41), var også overraskende.

- Vi spilte tidvis veldig bra forsvar, og det var en enormt viktig seier for oss, for å unngå fjerde- eller femteplassen, fastslo Gimle-trener Audun Eskeland.

Resultatet i Haukelandshallen innebærer at Høybråten med seks tap og gjenstående kamp mot poengløse Tromsø Storm Ungdom så godt som er sikret annenplass på tabellen og seriesølv.

Gimle har også tapt seks og er store favoritter i sin siste kamp mot Bergen Elite, men vil havne bak Høybråten på tabellen ved poenglikhet – fordi Høybråten har 2-1 mot Gimle i antall seire i årets tre seriekamper.

Asker har sjansen

Men Asker Aliens står også med seks tap, og kan snyte Gimle for bronsemedaljene og den viktige tredjeplassen hvis de slår BÅDE Ullern og Ulriken Eagles i sine to gjenstående kamper.

Med Høybråten, Gimle og Asker likt i poeng vinner Høybråten innbyrdestabellen (4-2) foran Asker som da får bronse (3-3) og Gimle (2-4), som i så fall havner på fjerdeplass.

Bergensduellen i Haukelandshallen var intens, men ikke vakker. Det var mye å trekke offensivt. Begge lag hadde trøbbel med motstandernes press og hadde et uvanlig høyt antall turnovers: Ulriken 22 og Gimle 23.

- Vi kaster bort ballen altfor mye, sukket Audun Eskeland.

Men seieren uten Sigrid Hardie var overbevisende, og ikke minst blomstret Henriette Raa Ellingsen, som ble kampens toppscorer med 18 poeng etter god skyting og tøffe driver.

- Henriette var helt rå i dag. Hun er en spiller som aldri er redd for de store anledningene, presiserte trener Eskeland.

For Gimle er det også godt å ha Angela Escobar Alvarez med på laget igjen. Den skadeplagede guarden hadde ikke spilt KL-kamp siden november, men viste at hun blir viktig i sesongavslutningen.

Hos Ulriken nådde ingen helt opp mot sitt vanlige nivå. Klart best var Lise Breivik, som endte på 15 poeng, 6 returer og 4 steals.

Gimles bredde er også verdt å merke seg: Gjestene vant 16-4 i «bench points».

Høybråten kontrollerte

I lørdagens KL-kamp åpnet Bergen Elite friskt med 9-2-ledelse og 17-16 etter første periode, før Høybråten skaffet seg overtaket.

Gjestene fra Oslo vant 78-58 i en kamp der Tina Evjen Nesse utmerket seg med 29 poeng (13/18 på skudd) og 8 returer.

Sigrid Male Davidsen hadde 14-9 i de samme kategoriene pluss 3 blokker, mens Anneli Widén hentet ned 11 returer og Flaka Kelmendi hadde 7 assists.

KL-toppscorer Tuva Andersen satte 20 poeng og hadde 7 returer for Bergen Elite, Kaia Brendesæter og Emma Tallaksen endte på 13 poeng hver.

Bergen Elite har igjen Gimle og Asker i seriespillet. Gimle som er motstander søndag kan også fort bli laget Bergen Elite skal opp mot i KL-kvartfinale fredag 6. april – nummer 3 mot nummer 6.