- En seier som binder oss sammen

​Magne Fivelstad (med ballen) var toppscorer med 31 poeng da Fyllingen slo Tromsø Storm, og satte 17 av 19 straffer. Karl Otabor (i bakgrunnen) sto for 28 poeng etter åtte 3-poengere. Bildet er fra Fyllingens 81-80-seier over Bærum i Nadderudhallen i oktober.

FOTO: ARILD SANDVEN

ARILD SANDVEN
02.12.2018
Fyllingen hadde bare fire spillere igjen på banen da de sikret overtime-seieren i Tromsø.

Tromsø Storm – Fyllingen 111-117 (OT)

Frøya – Bærum 67-73

 

Brede Raa Ellingsen er skadet, Nikola Blatancic ble syk og måtte melde forfall lørdag kveld og Fyllingen dro til Tromsø med bare åtte mann. Og etter at Evan Harris, Vilius Sumskis og Stein Otabor alle var blitt utvist med fem feil, forsvant også spillende trener Karl Otabor ut med sin femte, en offensiv foul da 20 sekunder gjensto av ekstraomgangen og gjestene ledet 108-106 i Tromsøhallen.

Igjen på gulvet var bare fire Fyllingen-spillere:

Magne Fivelstad, Marius Sumskis og to som sjelden får så mange spilleminutter, Magnus Elgmork og 17-årige Jasin Akil Al-Musharafawy. Men begge la hver sin 3-poenger i kampen, og unge Jasin ble en liten matchvinner da han senket sin 3-er til ledelse 108-106 fra hjørnet, 59 sekunder før slutt.


Bom, lagfeil og straffer

Likevel var Fyllingen i trøbbel med én mann mindre på banen og Tromsø bare to poeng bak med 20 sekunder igjen og ballkontroll.

Cam Gregory scoret 44 poeng for hjemmelaget – sesongbeste i BLNO – men da han kunne og burde ha utlignet til 108-108 rett under kurven, ble det bom. Og i stedet måtte Tromsø Storm med lagfeil stoppe klokka og sende Fyllingen til straffelinja. Det gikk heller dårlig:

Gjestene la ni av ti straffer de siste 13 (!) sekundene av kampen, Magne Fivelstad sju av åtte og Jasin Akil Al-Musharafawy like iskaldt to av to.

Tromsø Storm fattet nytt håp da Aron Nielsen Finstad senket en 3-poenger til 109-110, men hjemmelagets spillere ble idømt to usportslige fouls i sluttsekundene – og dermed fikk Fyllingen i tillegg til straffekastene også beholde ballen. Da var løpet kjørt for Storm etter en poengrik basket-thriller der lagene vekslet om å ha ledelsen.

Karl Otabor bidro i høy grad til Fyllingens seier med sine 28 poeng etter åtte 3-poengere, men var mest opptatt av å skryte av laget han trener – og spesielt av unge Jasin Akil Al-Musharafawy.

- Jasin fikk beskjed om kampen i går kveld da Nikola ble syk og ikke kunne reise, og det var så utrolig kjekt hvordan han kom inn og var aggressiv og jobbet hardt og la den utrolig viktige 3-eren og to straffer. Det viser at de unge kan komme inn og bidra, de som må tåle så mye kjeft på trening siden de er i et voksent lag, sa spillende trener Otabor etter kampen i Tromsøhallen.

 

Halvskadet Harris

I tillegg til å mangle de viktige guardene Brede Raa Ellingsen og Nikola Blatancic, stilte Fyllingen også med en halvskadet Evan Harris i Tromsø.

- Evan har vært ute med overtråkk og ikke trent hele uka, og han sitter nok ute hele neste uke også, frem til kampen mot Centrum søndag, opplyste Karl Otabor.

Da Tromsø Storm ledet 105-101 to minutter før slutt i overtime, var Fyllingen på vei mot sitt fjerde tap på fem kamper.

- Det var litt dyster stemning etter helgen i Oslo der vi tapte to kamper, så det er veldig deilig å dra her fra Tromsø med en så tøff seier mot et så godt lag. Dette er en seier som binder oss sammen, fastslo den spillende treneren.

 

To spillere, 78 poeng

Hos Tromsø scoret duoen Cam Gregory og Johannes Lange til sammen 78 poeng, likevel holdt det altså ikke til seier. USA-importen Gregory var til tider ustoppelig selv for Fyllingens sterke forwardrekke, og 44 poeng er sesongbeste i BLNO.

Minst like mye imponerte Johannes Lange, pointguarden som ennå ikke har fylt 20 år. Han har hatt en glimrende sesong og dro med 34 poeng etter blant annet å ha lagt tre 3-poengere.

Men nettopp i 3-poengsskytingen var Fyllingen klart best søndag. Karl Otabor satte åtte av dem og Marius Sumskis fem, men den viktigste var Jasin Akil Al-Musharafawys til 108-106 i siste spilleminutt.

 

Poengscorere i Tromsø – Fyllingen:

Tromsø Storm: Cam Gregory 44, Johannes Lange 34, Aron Nielsen Finstad 11, Henrik Lange 10, Stephen Mayes 6, Anders Solem 4, Simen Samuelsen 2.

Fyllingen: Magne Fivelstad 31, Karl Otabor 28, Marius Sumskis 25, Evan Harris 14, Magnus Elgmork 7, Jasin Akil Al-Musharafawy 5, Vilius Sumskis 4, Stein Otabor 3.

 

Ny Bærum-seier i Bergen

Frøya ledet med 13 poeng (36-23) mot slutten av andre periode, og som i lørdagens kamp mot Gimle svingte det i mange «runs» for Bærum. Gjestene hentet inn hele forspranget til pause (37-37), og var foran med 3 poeng tidlig i den tredje perioden (42-39) før Frøya anført av Ognjen Nisavic skaffet seg 7 poeng, 53-46.

Men Nisavic som sto på 27 poeng etter tre perioder sluttet å score, og igjen viste Bærums rutinerte guarder seg som best da det gjaldt.

Stian Mjøs satte fire 3-poengere på rad og den siste sørget for 69-65 med 2:40 igjen, før Stian Emil Berg la inn 71-65. Sammen sto de for 20 av Bærums 25 poeng (25-14) da laget snudde til seier i fjerdeperioden, Mjøs 12 og Berg 8.

- Det ligger en utfordring i å nullstille seg etter en kamp som den vi hadde mot Gimle lørdag, og det er lett å si at man er klar til å spille og late som. Men vi var ikke klare da vi starta kampen, og klarte ikke å stoppe Nisavic. Vi bomma på alt i starten, men kom tilbake og var ganske gode på slutten da det gjaldt, presiserte Bærum-coach Per Tøien.

- Da greide vi å få tak i returer og ha smarte avslutninger, sa Tøien.

Austin Williams var banens reboundkonge med 16 returer, mens Joshua Hart hadde 11 for Bærum – og 19-årige Jens Grøsland 9 returer på 16 minutter, alle før pause.

Bærum gikk med seieren opp på 10-5, mens Frøya står med 7-7 og i øyeblikket kniver med Tromsø Storm om femteplassen på BLNO-tabellen.

 

Poengscorere i Frøya – Bærum:

Frøya: Ognjen Nisavic 27, Austin Williams 9, Nikola Vasojevic 8, Arne Ingebrigtsen 7, Junior Lomomba 7, Marcus Larsson 5, Nicholas Phillip 4.

Bærum: Stian Mjøs 24, Stian Emil Berg 19, Joshua Hart 18, Jens Grøsland 4, Alex Dakin 3, Thomas Solem 3, Benjamin Alknes Cox 2.