- De rundspilte oss i 1. omgang

​Stian Emil Berg og Bærum mistet en 24-poengsledelse mot Gimle og lå under med to, men viste vinnervilje, ro og klasse i sluttminuttene.

FOTO: ERIK BERGLUND

ARILD SANDVEN
01.12.2018
- Et velfortjent tap, mente Audun Eskeland etter at Bærum brøt Gimles seiersrekke.

Gimle – Bærum 79-89

Nidaros Jets – Asker Aliens 77-83

Frøya – Kongsberg Miners 80-97

 

Bærum ledet 23-11 etter den første perioden og med 24 poeng (49-25) mot slutten av den andre, men Gimle hentet inn hele forspranget og gikk forbi da Sigurd Lorange satte inn 61-59 tidlig i sisteperioden.

Da våknet Bærum til liv igjen:

Joshua Hart satte først en 3-poenger og deretter «to pluss én» til 65-61, og da serielederne var nede i 3 poeng (67-70) etter en 3-poenger fra Jørgen Odfjell, la Stian Mjøs to strake 3-ere og Stian Emil Berg like etter to poeng pluss en bonusstraffe. 79-70 til gjestene, og det rykket greide ikke Gimle å svare på. I stedet fikk nettopp Mjøs og Berg de to neste scoringene og løpet var kjørt.

- Spillerne våre ble kanskje litt i overkant emosjonelle, for det var litt av et comeback de presterte. Men det var fortsatt mye tid igjen, og vi må lære oss å holde roen mentalt, sa Gimle-trener Audun Eskeland etter at lagets seiersrekke hadde stoppet på 13.

- Det var kjipt å miste seieren på slutten, men verre å starte kampen så utrolig dårlig. Det har vi gjort i flere kamper, men klart å løse det og komme tilbake. Vi er kanskje blitt småarrogante, så det var et velfortjent tap vi fikk i dag. Bærum rundspilte oss i første omgang og fortjente å vinne, fastslo Eskeland.

 

Sommerfeldt og Zeno i bakhånd

Ifølge Stian Mjøs var Bærum-spillerne forberedt på at ledelsen kunne forsvinne – selv om 24 poeng er mye å miste på så kort tid.

- Vi tenkte det kunne skje, fordi vi traff så ekstremt i første omgang. Vi skjønte vel at det ikke kunne vare. Så ble vi for stillestående i angrep og fikk ikke fart på ballen. Men i fjerdeperioden klarte vi å komme tilbake til det som funket, kjørte systemene våre og traff noen tøffe skudd, forklarte Mjøs. Han og Stian Emil Berg scoret 21 poeng og Joshua Hart 20.

Og Bærum slo serieleder Gimle til tross for at Torgrim Sommerfeldt og USA-importen Mike Zeno (1,98) ennå ikke er kampklare, selv om de begge er i full trening. Sommerfeldt har slitt med ryggproblemer, men kan være spilleklar til møtet med Asker 9. desember. Zeno venter på klarsignal fra UDI.

- At vi vinner uten de to, viser jo potensialet vårt. De må jo inn i laget og fungere, det er ikke nok at det er gode spillere på papiret. Men vi kan få et giftig og guffent lag for motstanderne utover i sesongen, presiserte Stian Mjøs.

 

15 3-poengere fra seks spillere

Per Tøien, alene-coach i Bergen denne helgen ettersom Mathias Eckhoff er med Angolas landslag på VM-kvalifisering i Angola, kalte Bærums førsteomgang «fantastisk». Bærum traff 11 av sine 15 3-poengere fram til pause. Seks forskjellige spillere scoret på 3-erne: Stian Mjøs hadde fem, Stian Emil Berg og Alex Dakin tre, Benjamin Alknes Cox to mot slutten av førsteperioden da han sendte Bærum til ledelse 23-11, Joshua Hart og Gaute Haugen hver sin.

Hos Gimle kom Sigurd Lorange sin vane tro stadig sterkere utover i kampen og endte på 27 poeng etter å ha lagt fire 3-poengere.

 

- Greier ikke å lukke døra

Men hjemmelaget greide ikke å reise seg én gang til etter at Bærum kom tilbake i ledelsen.

- Jeg tror det er det som skjer i mange idretter når en utøver eller et lag har mobilisert så mye for å ta igjen og har klart det, og så greier de ikke helt å lukke døra, sa Per Tøien.

- Samtidig har vi rutinerte spillere på laget som ikke noen gang legger seg ned for å dø.

Gimle vant den første kampen mot Bærum så klart som 96-72 i oktober, den også i Gimlehallen. Lagene møtes igjen i Nadderudhallen 10. februar.

Søndag spilles to nøkkelkamper i BLNO:

Frøya – Bærum og Tromsø Storm – Fyllingen, internkamper mellom de fire lagene som ligger rett bak Gimle (13-1) og Kongsberg (11-2) på tabellen.

 

Poengscorere i Gimle – Bærum:

Gimle: Sigurd Lorange 27, Eivind Lamo 24, Tony Tolovae 8, Jørgen Odfjell 7, Kurt-Ali Ouakkaha Størseth 7, Milovan Savic 6.

Bærum: Stian Emil Berg 21, Stian Mjøs 21, Joshua Hart 20,

 

Viktig Asker-seier i Trondheim

Med amerikanske Scotty Hendricks på plass er Asker Aliens blitt et nytt lag. For to uker siden kom første seier med 97-91 over Nidaros Jets etter 41 poeng og åtte 3-poengere fra Hendricks, lørdag seier nummer to mot trondheimslaget etter en ulidelig spennende kamp i Husebyhallen.

Nidaros var foran 51-44 og 54-47 etter to 3-poengere fra Mihajlo Krivokapic tidlig i tredje periode, og ledet siste gang da Tylor Wimbish ga hjemmelaget 72-71 fem minutter før slutt.

Men Scotty Hendricks la en særdeles vikig 3-poenger til 79-75 med 1:35 igjen på klokka, og Asker kom seg helskinnet gjennom det siste halvminuttet da Nidaros hadde ballen og kun var to poeng bak (77-79). Så ble det i stedet Ulrik Stranger-Johannessen som satte fire av fire straffekast og sikret Asker-seier 83-77.

- En veldig viktig seier, for mye sto på spill for begge lag, understreket Asker-coach Tommy Gundersen.

- Vi hadde en bra mobilisering på trening denne uka og hadde mye å jobbe med etter nedturen i Bergen forrige helg. Så satte vi oss mål for denne kampen som egentlig ikke bare gikk på å vinne, men klarte å holde fokus hele veien. Ulrik (Stranger-Johannessen) hadde en veldig bra kamp for oss i dag, og Scotty (Hendricks) var jo med på å redde oss. Men viktigst er at vi er kollektivt gode i forsvar og at vi klarer oss med færre turnovers (15) enn Nidaros (20).

Mens Asker nå har to seire over Nidaros, har Nidaros to over Ammerud – som allerede har tre seire, det samme som Centrum Tigers.

Det betyr tøff kamp om de siste plassene blant de åtte til sluttspillet, og for å unngå de to nederste som betyr kval-turnering for å bli i BLNO.

Onsdag skal Asker ta imot Centrum Tigers i Leikvollhallen i et nytt, viktig oppgjør.

 

Poengscorere i Nidaros – Asker:

Nidaros Jets: Tylor Wimbish 23, Stefan Zivkovic 19, Mihajlo Krivokapic 18, Jørgen Kjesbu 5, Jakob Baiden 4, Johan Karlsen 4, Christian Tøfte 2, Brage Sørensen 2.

Asker Aliens: Scotty Hendricks 24, Ulrik Stranger-Johannessen 21, Per Ingar Berthelsen 10, Ludvig Bergh 9, Jørgen Onarheim 7, Mikkel Aarnes 6, Alvis Eglitis 4, Audrius Cesonis 2.Det

 

Kongsberg avgjorde i 4. periode

Frøya ledet 73-66 to minutter ut i fjerdeperioden, men Kongsberg Miners kom sterkt mot slutten, anført av Robert Hubbs III. Den amerikanske guarden la 7 strake poeng og påførte også Austin Williams den femte feilen på stillingen 78-76 til gjestene fem minutter før slutt. Uten den råsterke forwarden var Frøya i realiteten sjanseløse i sluttminuttene, og Kongsberg vant de siste minuttene 19-4 og kampen 97-80.

Hubbs imponerte med 30 poeng og 7 assists, mens Chris-Ebou Ndow scoret enda bedre i effektivitet med sine 20 poeng, 8 returer, 8 assists og 4 steals.

 

Poengscorere i Frøya – Kongsberg:

Frøya: Arne Ingebrigtsen 16, Ognjen Nisavic 16, Nikola Vasojevic 15, Junior Lomomba 12, Austin Williams 11, Marcus Larsson 6, Nicholas Phillip 4.

Kongsberg Miners: Robert Hubbs III 30, Chris-Ebou Ndow 20, Aly Hudgins 17, Petar Kutlesic 16, Max Richardson 11, Matias Save 3.