- Vi vet vi kan slå alle

​Ognjen Nisavic var i storslag mot Gimle og scoret 39 poeng. På bildet er den serbiske toppscoreren på en layup mot Centrum Tigers og Øivind Lundestad i seriestarten i september, da Frøya vant 89-81.

FOTO: ERIK BERGLUND

ARILD SANDVEN
13.12.2018
Ognjen Nisavic førte an da Frøya påførte Gimle det andre strake BLNO-nederlaget.

Gimle – Frøya 86-97

Kongsberg Miners – Asker Aliens 100-57

Gimle vant sine 13 første kamper, men etter tapene for Bærum (79-89) og Frøya er serielederen nå likt med Kongsberg Miners øverst på BLNO-tabellen (13-2), men foran etter 2-0 i innbyrdes oppgjør.

Frøya er 9-7 og kjemper inntil videre om femteplassen med Tromsø Storm (7-7), med et stykke opp til Bærum (11-5) og Fyllingen (11-4).

Mot et Gimle uten centeren og spillpunktet Milovan Savic (2,06) ledet Frøya det meste av kampen, men aldri med noe betryggende forsprang.

-Vi har ledet på samme måte i de fleste av kampene vi har tapt, med unntak av Fyllingen-kampen (93-123), og følt vi har hatt kontroll etter 30-35 minutter. I dag var vi fokusert i samtlige 40 minutter og vant fortjent, fastslo Ognjen Nisavic.

Den serbiske guarden var til tider ustoppelig i Gimlehallen og endte på 39 poeng etter sju 3-poengere.

Det meste Nisavic har hatt i norsk basket siden 40-poengskampen for Fyllingen MOT Frøya i forrige sesongs første NM-kvartfinale, da han traff på 10 av 16 3-poengsskudd.

- Mange har avskrevet oss etter starten i BLNO, men vi har aldri sluttet å tro på oss selv. Vi kunne ha vunnet alle kampene unntatt den mot Fyllingen, og ligget i toppen. Men sesongen er ung, vi blir bedre som lag fra uke til uke – og de viktigste kampene kommer i sluttspillet. Vi vet vi kan slå alle, presiserer 28-åringen.

Fem av Frøyas sju tap er på 7 poeng eller mindre: 3 for Gimle, 4 og 7 for Kongsberg og  6 og 7 for Bærum.

Takket nei til Bakken Bears

Ognjen Nisavic er blitt kontaktet av en agent for det danske mesterlaget Bakken Bears, som er i mellomspillet i Europe Cup etter å ha vunnet alle sine seks kamper i det første gruppespillet – blant annet med utklassingssifre over Kongsberg Miners' beseirere Cherkaski Mavpy fra Ukraina: 106-77 og 121-89.

- De var interessert i en shooting guard og ville ha meg til forhandlinger, men jeg takket nei. Jeg har hatt andre tilbud før, har en treårskontrakt med Frøya og ønsker å bruke min økonomiutdanning til å få jobb her, forteller den 195 cm høye guarden.

Ved siden av Nisavic, imponerte også Austin Williams stort mot Gimle, med et titalls returer og i tillegg 12 poeng. Håkon Heradstveit (18) kom fra benken og satte tre 3-poengere.

Tony Tolovae og Eivind Lamo scoret henholdsvis 29 og 27 poeng for Gimle, men hjemmelaget var likevel på defensiven det meste av kampen.

Lorange ut med skade

En akillesskade satte Milovan Savic utenfor bergensduellen, mens Gimle også mistet Sigurd Lorange i løpet av kampen. Den 18-årige pointguarden måtte på legevakten etter en ankelskade, og det er uklart hvor lenge han er ute av spill. Gimles neste kamp er 5. januar, hjemme mot Tromsø Storm.

Frøya har også skadeproblemer, men nå meldes både Daniel Sandven (18) og veteranen Edmunds Gabrans (39) klare for andre seriehalvdel.

- Dessuten var Nikola (Vasojevic) skadet, Arne (Ingebrigtsen) er syk og spilte lite og Austin (Williams) har en skade i hånden, så situasjonen er ikke perfekt for oss heller, sier Ognjen Nisavic.

Poengscorere i Gimle – Frøya:

Gimle: Tony Tolovae 29, Eivind Lamo 27, Steinar Rakneberg 12, Kurt-Ali Ouakkaha Størseth 12, Sigurd Lorange 2, Jørgen Odfjell 2, Morten Osland 2.

Frøya: Ognjen Nisavic 39, Junior Lomomba 15, Austin Williams 12, Marcus Larsson 11, Håkon Heradstveit 9, Nikola Vasojevic 6, Odd-Olav Aga 3, Arne Ingebrigtsen 2.

Storseier til Kongsberg

Asker Aliens har kjempet jevnt med de fleste og ledet med 15 poeng over Bærum i slutten av tredje periode søndag før det endte med 7 poengs tap, 85-92. Men i Kongsberghallen torsdag var Asker-gutta sjanseløse. Hjemmelaget ledet 22-9 etter den første perioden og økte hele veien, til sluttseier 100-57.

Asker-spillerne ble sittende fast i kø, kom sent til hallen og fikk dårlig tid til forberedelser.

- Det bar nok kampen litt preg av, men det var ingen grunn til at vi skulle kollapse som vi gjorde. Vi var ikke i nærheten på skudd coach Tommy Gundersen.

Ulrik Stranger-Johannessen hadde en ny, god angrepskamp (17 poeng), mens Audrius Cesonis utmerket seg med god kjemping i en kamp der Alvis Eglitis manglet og Jørgen Onarheim skadet seg og ikke spilte etter halvtidspausen.

Poengscorere i Kongsberg – Asker:

Kongsberg Miners: Chris-Ebou Ndow 19, Robert Hubbs III 18, Aly Hudgins 18, Petar Kutlesic 14, Nicolai S. Østbye 12, Matias Save 9, Max Richardson 4, Simen Juvastøl 3, William Hay 2, Erik Borg 1.

Asker Aliens: Ulrik Stranger-Johannessen 17, Audrius Cesonis 8, Paulius Grebliunas 8, Scotty Hendricks 8, Mikkel Aarnes 7, Per Ingar Berthelsen 6, Ludvig Bergh 3.