- Imponert over han store karen

​Morakinyo Williams ruvet i Leikvollhallen, og Ammerud-giganten skal bli vanskelig å stoppe for flere BLNO-lag denne sesongen. De øvrige spillerne er fra venstre Plaisir Nzitani Mukoko, Stian Emil Berg, Loo Djo Yele, Herzon Malto og Torgrim Sommerfeldt.

ARILD SANDVEN (tekst) og ERIK BERGLUND (foto)
12.10.2017
Asker tok sin femte seier, men Lars Gunnar Sønsteby skrøt av Ammerud og Mo Williams.
Asker Aliens – Ammerud 90-70

- Jeg ble imponert over han store karen, sa Asker-coachen og siktet til Ammeruds 212 cm lange center, Morakinyo Williams.
- Han er ikke i superform ennå, men når han blir det og lærer seg å bevege seg enda bedre, blir han en stor utfordring for de andre lagene i serien, la Sønsteby til.

Asker har vunnet fem av fem, topper BLNO og har foreløpig ikke vist svakheter som rokker ved lagets favorittstempel.
Mot Ammerud var mye avgjort med 27-10 etter førsteperioden. Gjestene vant den andre 23-16 og var ikke mer enn 8 poeng bak (45-37) tidlig i tredje periode, før spesielt Joshua Hart og Torgrim Sommerfeldts scoringer gjorde slutt på all spenning.

Da Ammerud slo Frøya søndag, scoret “Mo” Williams 31 poeng og dro ned 20 returer.
I Leikvollhallen onsdag endte han på 22 poeng og 10 returer.

- Jeg er i mye bedre form nå enn da serien startet for snart tre uker siden, presiserte Williams, som var mer opptatt av Ammerud som lag:
- Vi tenkte nok for mye på Askers rykte og posisjon som det beste laget, og hadde litt for mye respekt i førsteperioden. Det er der vi taper kampen, fastslo 29-åringen.

Med 10 av 11 på straffer viste den britiske giganten at han kommer til å bli en pålitelig poengscorer i BLNO denne sesongen, når motstanderne ikke er like robuste under kurvene og like reboundsterke som Asker med spesielt Aksel Bolin (2,01) og Loo Djo Yele (2,02). Og det er de færreste lagene i serien, om noen.

Bolin banens beste

Hjemmelaget vant returstatistikken så klart som 46-37, og Bolin var banens mest effektive spiller med 25 poeng og 11 returer. Han traff 8 av 10 inside, begge sine to 3-poengere og hadde 3/4 på straffer.
Djo Yele, som var tilbake etter to kampers karantene, satte 12 poeng og tok 7 returer på 15 minutters spilletid. Beklageligvis måtte han hjelpes av banen i sluttminuttene, og kom haltende ut av garderoben etter kampen.
- Lett overtråkk og en liten vridning i kneet, men ikke alvorligere enn at han bør være klar til kampene i Bergen neste helg, trodde Lars Gunnar Sønsteby.
Asker møter Gimle og Fyllingen 21. og 22. oktober.

Torgrim Sommerfeldt hadde også en solid kamp med 19 poeng (8/15), 8 returer og 6 assists.

Hos Ammerud manglet igjen Roy Nwachukwu og Orji Okoroafor, som gir laget både rutine, scoringer og bedre forsvar.
- Om en måned er vi et bedre lag, når vi blir mer vant til å takle jevne kamper, mente Morakinyo Williams.

Lars Gunnar Sønsteby hadde også merket seg motstanderens “nummer 34”, Plaisir Nzitani Mukoko. Den svenske forwarden la 16 poeng mot Frøya søndag (81-72), og fulgte opp med 18 i Leikvollhallen.
- Ammerud blir å regne med, understreket Asker-treneren.