- Veldig respektabelt av oss

​Robert Hubbs III spilte samtlige 40 minutter mot Cherkaski Mavpy onsdag kveld, og sto for 14 poeng. Her er amerikaneren i aksjon i lagenes første møte i Kongsberghallen.

FOTO: ERIK BERGLUND

ARILD SANDVEN
26.09.2018
Miners ledet ved halvtid, røk på en ny smell i 3. periode, men løftet seg mot slutten.

Cherkaski Mavpy – Kongsberg Miners 101-90 (sammenlagt 184-153)

Noe realistisk håp om Kongsberg-avansement til neste runde var det aldri etter 20-poengstapet på hjemmebane (63-83), men laget som var Norges første i Europacup siden 2002 hadde satt seg som mål å vinne returkampen.

Det ble for tøft, men Miners satte seg i respekt og førte 42-41 ved halvtid.

Så sprakk det igjen i tredje periode:

Etter 0-26 mot slutten av tredje og begynnelsen av fjerde i Kongsberghallen torsdag i forrige uke, ble det 0-10 og etter hvert 2-22 i åpningsminuttene etter halvtidshvilen nå.

Men de norske gjestene ga aldri opp, var nede i 6 poeng (93-87) halvannet minutt før slutt og begrenset tapet til 11 poeng, 101-90. Miners vant sisteperioden 29-27.

- Kjempestart på sesongen

- Veldig respektabelt av oss på bortebane i E-cup i Øst-Europa, konkluderte Stein Erik Rotegård.

Assistenttreneren som trekker i mange tråder i klubben er ikke i tvil om at deltakelsen i Europe Cup ga mersmak.

- Uansett har dette vært en kjempestart på sesongen for oss, med to TV-kamper på Eurosport Norge og kamper som viser at vi ikke er så veldig langt unna. Det er viktig for norsk basket at klubbene tar nye steg og prøver å vise seg litt og tørre å spille internasjonalt, det er dette vi lærer av, presiserte Rotegård.

Toppet laget mot Kongsberg

Kongsberg Miners var ikke akkurat heldige med trekningen da de fikk de ukrainske mestrene Cherkaski Mavpy, som nå går videre til siste kval-runde mot kypriotiske Keravnos.

Laget hadde med to spillere (Volodymyr Konets og Oleksandr Kobets) på landslaget som nylig slo Spania 76-65 i VM-kvalifisering, og har overlegen høyde vis-a-vis Kongsberg – med 2,16 m lange Dmytro Skapintsev som den desidert mest ruvende skikkelsen på banen i de to kampene.

At Cherkaski ikke tok lett på Kongsberg Miners og returkampen, viser det faktum at hjemmelagets fem startere spilte klart mest og var på banen i 24 til 34 minutter.

13 treff på 3-poengere

Hos Kongsberg var igjen Chris-Ebou Ndow aktiv og utfordrende, og lagets mest effektive spiller med sine 21 poeng og 14 returer.

Juan Ferrales hadde også en glimrende kamp og ble toppscorer med 27 poeng etter 7 av 15 på 3-poengere, pluss 6 assists.

Angrepsmessig gjorde Kongsberg Miners en bedre kamp i Tsjerkasy enn hjemme i Kongsberghallen. Lars Gunnar Sønstebys menn endte på 39,2 prosent i field goals og 13/37 (35,1) på 3-poengere. Ukrainsk 41-39 i returstatistikken vitner også om tøffhet hos de norske mestrene.

Men kollapsperioden i tredje periode ødela igjen. I hjemmekampen ledet Miners 48-45 midtveis i tredjeperioden før det glapp.

- Vi blir altfor passive og de får masse rom og tid og åpne 3-ere som de treffer på. Da ser du nivåforskjellen, i den perioden gikk omtrent alle skudd oppi. Men vi viser standhaftighet ved aldri å gi opp, og gutta kjemper seg inn i kampen igjen og holder trykket på.

Hjem - til Centrum og Frøya

- Til å være den internasjonale debuten er det høyst respektabelt, men vi blir knallhardt straffet for enkle turnovers i begge kamper, fastslår Stein Erik Rotegård.

Nå får Kongsberg Miners en frihelg før det fortsetter med BLNO-kamper borte mot Centrum Tigers i Vulkanhallen lørdag 6. oktober og et forventet toppoppgjør lørdag 13. hjemme mot Frøya.