Dette er instruktørene

​Nederlandske 3x3 mestere Ingmar Halbersma og Rob Boskeljon er to av instruktørene under årets samling.

Martin Wroblewski
13.09.2018
Den nasjonale rullestolbasketsamlingen i Bergen nærmer seg, her er årets instruktører!

Ingmar Halbersma…

…var på sitt første norgesbesøk i anledning av fjorårets samling, og er på plass i år også. Denne gangen har han med seg Rob!

Ingmar har spilt basketball siden 1991, og rullestolbasketball siden 2014. I tillegg til å spille basketball, er Ingmar også aktiv som trener, dommer og styremedlem (kasserer) i klubben Dyna '75 fra Heerenveen, Nederland.

Rob Boskeljon

Har spilt rullestolbasketball siden 1977 og flere år for det nederlandske landslaget. Rob er også aktiv som trener, dommer og teknisk delegat i rullestolbasketball for sin klubb Dyna '75.

Sist sesong ble Rob og Ingmar nederlandske mestere i 2. divisjon med klubbens 2M lag, og avsluttet nederlandsk Premier League på femte plass med 1M laget. Begge er blant de høyest rangerte 3x3 rullestol basketballspillere i Nederland og sammen ble de nederlandske 3x3-mestere, i juli 2018!

Ingmar og Rob får ansvaret for aktivitet med den viderekommende gruppen.

(artikkelen forstetter under)

Fredy Ejcalon

Fredy er en gammel kjenning for det fleste i det norske rullestolbasketmiljøet. Han har tidligere erfaring fra det guatemalske RSB-landslaget og representert Guatemala på Sentralamerikansk mesterskap i 2009 og Parapanamericanos OL-kvalifiseringen i Mexico 2011.

Han har tatt instruktørkurs i Norge og deltatt flere ganger på Hansa Cup og Lundaspelen. Han har vært trener for Arendal Titans RSBasket lag, og er nå i ferd med å etablere et lag i Ålesund. Fredy har ansvar for basisgruppen under årets samling.

(artikkelen fortsetter under)

Arnon Pinner

Arnon er vår trofaste IWBF-dommer fra Sverige og skal i år, sammen med NBBFs Trener-og dommerkoordinator Torkild Rødsand, gjennomføre et dommerkurs for rullestolbasket under samlingen. Deltakerne som deltar på kurset skal så dømme 3mot3 gruppe-og sluttspillet under samlingsturneringen.

Informasjon om samlingen og hvordan man melder seg på finner du i denne artikkelen, publisert tidligere. Fristen for påmelding er fredag 14. september.